FOLLOW US: facebook twitter

Δυο συναυλίες τιμής στον Κώστα Βίρβο

Ημερομηνία: 17-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

KostasVirvos

Όλη η «αφρόκρεμα» των Ελλήνων τραγουδιστών στις  25 & 26 Μαΐου Βεάκειο Θέατρο Πειραιά τραγουδά για τον μεγάλο συνθέτη, 6 χρόνια μετά το αφιέρωμα στα Μακρίσια 

Καλλιτεχνική διεύθυνση –  παρουσίαση: Γιάννης Τζουανόπουλος

Στον «Πατριάρχη του στίχου» Κώστα Βίρβο, που άφησε πίσω του περί τα δυόμιση χιλιάδες τραγούδια που έμειναν χαραγμένα στη μνήμη μας, είναι αφιερωμένες οι δύο βραδιές που πραγματοποιούνται στις 25 και 26 Μαΐου στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά. Πρόκειται για δύο συναυλίες τιμής στον κορυφαίο στιχουργό που έφυγε από κοντά μας τον Αύγουστο του 2015, στις οποίες συμμετέχουν αγαπημένοι Έλληνες τραγουδιστές που είτε ερμήνευσαν απ ευθείας οι ίδιοι τραγούδια του, ή είναι νεότεροι και δίνουν νέα πνοή στις αγαπημένες, μεγάλες επιτυχίες του. Την καλλιτεχνική διεύθυνση των δύο συναυλιών και την παρουσίαση, έχει ο Ηλείος στιχουργός και δημιουργός της Γιορτής του Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια, Γιάννης Τζουανόπουλος.

 Να σημειώσουμε ότι ο Γιάννης Τζουανόπουλος πέρα  από την πολύχρονη εμπειρία του στην διοργάνωση και παρουσίαση  συναυλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με εφαλτήριο τα 20 και πλέον χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας στα Μακρίσια, διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με την οικογένεια του αείμνηστου στιχουργού και ειδικά με την κόρη του Μαρία Βίρβου κυρίως μετά το μεγάλο αφιέρωμα στα Μακρίσια προς τιμήν του Κώστα Βίρβου, όπου στην ξεχωριστή αυτή βραδιά είχε παρευρεθεί και ο ίδιος ο στιχουργός.

tzouanopoulos

Εξάλλου ο Κώστας Βίρβος λίγες μέρες πριν φύγει από κοντά μας, είχε γράψει και ένα γράμμα στον Γιάννη Τζουανόπουλο με αφορμή την συναυλία που έδωσε στα Μακρίσια τον περσινό Αύγουστο ο Γιάννης Πλούταρχος ερμηνεύοντας Καζαντζίδη και το οποίο τότε διάβασε συγκινημένος ο Γιάννης  από σκηνής. Μάλιστα  αφού τον ευχαριστούσε για το αφιέρωμα που του είχε κάνει το 2010 στα Μακρίσια χαρακτηρίζοντας το σημαντικό για τον ίδιο, έγραφε μεταξύ άλλων ότι «  «το καλό λαϊκό τραγούδι διδάσκει τους νέους ανθρώπους και έχει πολύ δύναμη που την χρειάζονται όλοι. Έχει ανάγκη να πάρουν τη σκυτάλη οι νέοι και ταλαντούχοι. Το χρειάζεται η κοινωνία…»

Οι στίχοι του Κώστα Βίρβου μελοποιήθηκαν από όλους σχεδόν τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες του λαϊκού τραγουδιού, όπως τον Βασίλη Τσιτσάνη, Απόστολο Καλδάρα, Θεόδωρο Δερβενιώτη, Μίκη Θεοδωράκη, Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Μαρκόπουλο, Χρήστο Λεοντή, Γρηγόρη Μπιθικώτση και πολλούς άλλους.

Πολλά από τα αγαπημένα τραγούδια του Βίρβου, θα ακουστούν στις δύο συναυλίες, τραγούδια που  αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν από πολλές γενιές και εξακολουθούν να είναι επίκαιρα και αγαπημένα.

afisa-virvos

Δημοφιλείς καλλιτέχνες τραγουδούν για τον Κώστα Βίρβο

Στις δύο συναυλίες στο Βεάκειο Θέατρο τραγουδούν  με αλφαβητική σειρά οι: Χάρις Αλεξίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Φωτεινή Βελεσιώτου, Ελένη Βιτάλη, Σοφία Βόσσου, Πέτρος Γαϊτάνος, Γιώτα Γιάννα, Φωτεινή Δάρρα, Ελένη Δήμου, Στέλιος Διονυσίου, Ερωφίλη, Γιώργος Ζαμπέτας, Δημήτρης Κοντογιάννης, Νάντια Καραγιάννη, Κωνσταντίνα, Μανώλης Λιδάκης, Μανώλης Μητσιάς, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Λιζέττα Νικολάου, Θάνος Ολύμπιος, Σοφία Παπάζογλου, Γιώργος Σαρρής, Μπάμπης Στόκας, Μπάμπης Τσέρτος, Κώστας Τριανταφυλλίδης,  Λάκης Χαλκιάς, Ραλλία Χρηστίδου κ.α Δεν θα λείψουν και οι συμμετοχές-έκπληξη, πολύ σημαντικών τραγουδιστών.

Συμμετέχουν ο κορυφαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας, στενός φίλος και συνεργάτης του Κώστα Βίρβου και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση, παρουσίαση: Γιάννης Τζουανόπουλος.

Μουσική επιμέλεια-ενορχήστρωση: Γιώργος Παγιάτης.

Απαγγελία: Εύα Κοταμανίδου

Τη συναυλία προλογίζει ο ερευνητής του λαϊκού τραγουδιού: Κώστας Μπαλαχούτης

Σύμβουλος Διοργάνωσης: Μαρία Βίρβου

Επιμέλεια  Φώτων : Αzaad  Charalabous

Επιμέλεια  Ήχου : Μανώλης  Ολλανδέζος – Γιώργος Γιαννίκος

Οργάνωση Παραγωγής: Απόηχος –Δημόσια Θεάματα 

 

Εισιτήρια: Προπώληση 12 ευρώ,

                 Ταμείο 14 ευρώ,

                 Φοιτητικό 12 ευρώ.

Προπώληση: viva.gr , 11875, Public, Seven Spots, Reload, MediaMarkt.

Εκδοτήρια   Δημοτικού Θεάτρου  Πειραιά  ( Από Τρίτη 17/5/2016)

Λεωφόρος  Βασιλέως  Γεωργίου  Πειραιάς

Τηλ.  210- 4143310 / 210 -4143320

Ώρες  10 : 00 π.μ  –  2:00 μ.μ

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Υπό την αιγίδα του Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιώς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος