FOLLOW US: facebook twitter

Δύο εμβληματικά εκθέματα του Μουσείου Ολυμπίας στην Αθήνα

Ημερομηνία: 23-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Αγαλμάτιο της θεάς Αθηνάς και μαρμάρινη κεφαλή αγάλματος υπερφυσικού μεγέθους, πιθανώς του Παντεπόπτη Δία
Στην νέα μεγάλη περιοδική έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου με τίτλο «Οι Μεγάλες Νίκες. Στα Όρια του Μύθου και της Ιστορίας».

Άνοιξε τις πύλες της για το κοινό η νέα περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οι Μεγάλες Νίκες. Στα όρια του Μύθου και της Ιστορίας» περιλαμβάνοντας μεταξύ των συνολικά 105 αρχαίων έργων το κράνος του Μιλτιάδη και το περσικό κράνος τα οποία αφιερώθηκαν με σεβασμό στο Ιερό του Διός της Ολυμπίας και σήμερα συνιστούν δυο εμβληματικά εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ολυμπίας.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και εντάσσεται στο πρόγραμμα εορτασμού για την επέτειο των 2500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Στην έκθεση, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, οι επισκέπτες μπορούν να δουν κορυφαία έργα της αρχαιότητας τα οποία εξιστορούν το νικηφόρο αγώνα των Ελλήνων κατά των Περσών αλλά και ένα ομοίωμα αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα πΧ από το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

Η έκθεση αποτελείται από οκτώ, συνολικά, εκθεσιακές ενότητες.

Από τον Μαραθώνα μέχρι τις Πλαταιές …ένα μουσείο δρόμος

Το κράνος του Μιλτιάδη  και το περσικό κράνος από το Μουσείο της Ολυμπίας που εκτίθεται στην περιοδική έκθεση “«Οι Μεγάλες Νίκες”  στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας

Οι Μεγάλες Νίκες. Στα Όρια του Μύθου και της Ιστορίας». Aνοιχτή για το κοινό από τις 20 Οκτωβρίου 2020 η νέα περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με σημαντικά εκθέματα από την


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος