FOLLOW US: facebook twitter

Δρομολογούνται οι προκηρύξεις Leader 236 εκ. ευρώ από 50 Ομάδες Τοπικής Δράσης

Ημερομηνία: 05-03-2024 | Συντάκτης:

H ΑΝΟΛ στο «33ο Συνέδριο Ανάπτυξης Ορεινών Όγκων και Μειονεκτικών περιοχών του ΥΠΑΑΤ μέσω του  LEADER»

Προγραμματισμένες για το τέλος της Άνοιξης είναι οι πρώτες προκηρύξεις του Leader μετά την έγκριση των 50 τοπικών προγραμμάτων συνολικού προϋπολογισμού 236 εκατ. ευρώ, για επενδύσεις στη μεταποίηση, τη βιοτεχνία και την οικοτεχνία. Ο  γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων, Δημήτρης Παπαγιαννίδης μιλώντας στο «33ο Συνέδριο Ανάπτυξης Ορεινών Όγκων και Μειονεκτικών περιοχών του ΥΠΑΑΤ μέσω του προγράμματος LEADER» το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι Αλμωπίας στην Πέλλα  ανέφερε πως το ΥΠΑΑΤ διαθέτει μία ολοκληρωμένη χωρική στρατηγική για τη στήριξη των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για τη διασφάλιση της εδαφικής συνοχής των εν λόγω περιοχών. Στο Συνέδριο εκπροσωπήθηκαν και οι 50 Ομάδες Τοπικής Δράσης, μεταξύ των οποίων και η Αναπτυξιακή Ολυμπίας που διαχειρίζεται το πρόγραμμα LEADER στην Ηλεία.

Στο Συνέδριο παρουσιάστηκε αναλυτικά η πορεία υλοποίησης του τρέχοντος προγράμματος LEADER, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για θέματα κρατικών ενισχύσεων, την ανάπτυξη συνεργασιών για τα Έξυπνα Χωριά μέσω των τοπικών προγραμμάτων, την προστιθέμενη αξία του LEADER αλλά και τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των συμμετεχόντων για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΥΠΑΑΤ για την ανάπτυξη των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της  Χώρας μας σε συνδυασμό με την πορεία υλοποίησης των τοπικών προγραμμάτων LEADER, ενώ πραγματοποιήθηκε και  εκπαίδευση των Ομάδων Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) σε διαχειριστικά θέματα. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους εκπροσώπους του ΥΠΑΑΤ αλλά και τους άλλους εισηγητές σχετικά με τη θεματολογία του συνεδρίου.

Εντάχθηκαν από την ΑΝΟΛ όλες οι αξιολογηθείσες προτάσεων ιδιωτικών έργων 2ης πρόσκλησης 

Η Αναπτυξιακή Ολυμπίας ΑΑΕ ΟΤΑ (ΑΝΟΛ ΑΕ) γνωστοποιεί στους ενδιαφερόμενους ότι εγκρίθηκε με απόφαση της ΕΔΠ CLLD / LEADER και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας (www.anol.gr), ο οριστικός πίνακας κατάταξης των ιδιωτικών έργων της 2ης Προκήρυξης (289/2023) του Τοπικού Προγράμματος μετά και την έγκριση της υπερδέσμευσης του Προγράμματος. Σημειώνεται ότι εντάσσονται για χρηματοδότηση όλες οι θετικά αξιολογηθείσες προτάσεις με δημόσια δαπάνη περίπου 1,9 εκ. ευρώ.

Στην συνέχεια θα εκδοθεί η απόφαση ένταξης από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και θα ξεκινήσει η χρηματοδότηση των έργων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος