FOLLOW US: facebook twitter

Δωρεάν τουριστικές ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους της Ηλείας

Ημερομηνία: 22-02-2022 | Συντάκτης:

Από ξεναγούς της Ηλείας για την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγών – Οι  ελεύθερες ξεναγήσεις  θα συνεχιστούν έως την 1η Μάρτη

Η 21 Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα των ξεναγών. Ένα επάγγελμα σημαντικό για την προώθηση του κάθε πολιτισμού τοπικά αλλά και παγκόσμια. Στην Ελλάδα τα σωματεία ξεναγών προβαίνουν αυτή τη μέρα σε δωρεάν ξεναγήσεις για να προωθήσουν και να γνωστοποιήσουν το επάγγελμα του ξεναγού. Στη Δυτική Πελοπόννησος με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τα τόσα μνημεία δραστηριοποιούνται αρκετοί ξεναγοί.

 Ακολουθώντας την παράδοση των σωματείων τους, οχτώ ξεναγοί που δραστηριοποιούντα στην Ηλεία, ξεκινησαν  τα προηγούμενα χρόνια στην παγκόσμια ημέρα ξεναγών να προσφέρουν τοπικά δωρεάν ξεναγήσεις με μεγάλη συμμετοχή. Φέτος, συνεχίζουν  την παράδοση απευθυνόμενοι σε όλους αυτούς που ενδιαφέρονται να έρθουν μαζί τους και να γνωρίσουν έναν αρχαιολογικό τόπο στην περιοχή μας και ειδικά σε σχολεία αλλά και σε εργαζόμενους στον τουρισμό.

Οι δραστηριότητές των ξεναγών της Ηλεία,  ξεκίνησαν χθες 21/2 πού ήταν και  η επίσημη παγκόσμια ημέρα ξεναγών και θα συνεχιστούν μέχρι την 1η Κυριακή του Μάρτη.

Όπως αναφέρουν “Αν είστε σωματείο, εργαζόμενοι σε τουριστική επιχείρηση, πρακτορεία τουρισμού-λεωφορείων, ξενοδοχοϋπάλληλοι οργανώστε μια ομάδα συναδέλφων και συνεργατών και καλέστε μας για να κλείσουμε ραντεβού για ξενάγηση στην Ολυμπία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή για το διάστημα που προαναφέρθηκε.

Στο πρόγραμμα ελεύθερων ξεναγήσεων συμμετέχουν οι ξεναγοί:

Αναστασόπουλου Μελίνα, Αραμπατζόγλου Μαρία, Γεωργακοπούλου Αριστέα, Γιαβορσκαγια Βικτώρια, Γιαννάκου Φρύνη, Δημητροπούλου Αντωνία, Κοτσιούρου Ιωάννα και Λουκαρίδου Μαρία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για πληροφορίες στο τηλ. 6986925204.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος