FOLLOW US: facebook twitter

Δ.Ο.Ε.: Δεν αναβάλλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ημερομηνία: 19-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
tokyo-2020

Η Δ.Ο.Ε. παρά την επέλαση του κορονοϊού παγκοσμίως αποφάσισε να μην πάρει δραστικά μέτρα, τονίζοντας σε ανακοίνωση της πως δεν υπάρχει για την ώρα καμία σκέψη για λήψη δραστικών μέτρων, αλλά και αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην τηλεδιάσκεψη της Δ.Ο.Ε. τονίστηκε χαρακτηριστικά: «Η ΔΟΕ παραμένει αφοσιωμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και τέσσερις μήνες πριν την έναρξή τους δεν υπάρχει η ανάγκη για δραστικά μέτρα. Η ΔΟΕ ενθαρρύνει όλους τους αθλητές να συνεχίζουν να προετοιμάζονται όσο καλύτερα μπορούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

Το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων ξεπερνάει τα 10 δισ. δολάρια και είναι σίγουρο ότι η Δ.Ο.Ε. και φυσικά οι Ιάπωνες που έχουν υπογράψει το συμβόλαιο θα εξαντλήσουν την τελευταία πιθανότητα για να αποφασίσουν την αναβολή τους.

Ήδη έχουν αρχίσει τα σενάρια για μετάθεσή τους τον Οκτώβριο, όπου είχαν διεξαχθεί και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1964.

Οι εκπρόσωποι των παγκοσμίων ομοσπονδιών των αθλημάτων έχουν ζητήσει από την Δ.Ο.Ε. να εξετάσει τα αιτήματά τους αναφορικά με τους αγώνες και τον τρόπο Ολυμπιακής πρόκρισης.

Εάν έως το τέλος Μαΐου δεν υπάρχει δράση σε όλα τα σπορ πώς θα πιάσουν οι αθλητές τα όρια; Θα προκριθούν βάσει των παγκοσμίων ή ηπειρωτικών πρωταθλημάτων;

Η Δ.Ο.Ε. με την κίνηση της αυτή να δηλώσει ότι προχωράει κανονικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες κερδίζει χρόνο. Ως εκ τούτου κάτι πιο ουσιαστικό όσο αφορά την τέλεση των Αγώνων θα υπάρξει έως τις 10 Απριλίου, αναλόγως και την πορεία του κορονοϊού σε όλες τις ηπείρους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος