FOLLOW US: facebook twitter

Οι αποφάσεις της UEFA για τη συνέχεια της σεζόν

Ημερομηνία: 19-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το πλήρες ψήφισμα από την τηλεδιάσκεψη που έγινε την Τρίτη ανάμεσα στις ηγεσίες των 55 χωρών μελών, της ομοσπονδίας ευρωπαϊκών συλλόγων και της FIFPro, έδωσε στην δημοσιότητα η UEFA. Τα σημαντικότερα σημεία του ψηφίσματος έχουν ως εξής:

Διοργανώσεις εθνικών ομάδων

-Τα πλέι-οφ της προκριματικής φάσης του Euro 2020 που αρχικά είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2020, αναβάλλονται μέχρι τα Ιούνιο 2020, υπό την επιφύλαξη της επανεξέτασης της κατάστασης.

-Η τελική φάση του UEFA EURO 2020, η οποία είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 12 Ιουνίου ως τις 12 Ιουλίου του 2020, μετατίθεται για να διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου ως τις 11 Ιουλίου του 2021. Αυτό θα συμβάλλει ώστε να διασφαλιστεί πως το UEFA EURO 2020 μπορεί να αποτελέσει μία μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου για τους οπαδούς σε όλη την ήπειρο.

-Η 3η και η 4η αγωνιστική για τα προκριματικά της ευρωπαϊκής ζώνης που ήταν αρχικά προγραμματισμένα για να γίνουν τον Ιούνιο του 2021 θα προγραμματιστούν ξανά.

-Οι τελικοί του UEFA Nations League, η τελική φάση του UEFA U21 EURO και το EURO γυναικών που ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν μεταξύ του Ιουνίου και του Ιουλίου 2020 θα προγραμματιστούν εκ νέου αναλόγως.

-Οι σύλλογοι είναι υποχρεωμένοι να απελευθερώσουν τους παίκτες τους για όλες τις προγραμματισμένες διοργανώσεις.

Συλλογικές διοργανώσεις

-Δέσμευση για την ολοκλήρωση όλων των εθνικών και ευρωπαϊκών διοργανώσεων μέχρι το τέλος της τρέχουσας αθλητικής σεζόν, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2020 το αργότερο, αν η κατάσταση βελτιωθεί και η επανέναρξη της αθλητικής δράσης είναι κάτι εφικτό και συνετό.

-Πιθανοί περιορισμοί η μειώσεις των σημερινών αποκλειστικών ημερομηνιών που πιθανότατα να επιφέρουν τον προγραμματισμό των εγχώριων αναμετρήσεων μεσούσης της εβδομάδας και των παιχνιδιών των διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ τα Σαββατοκύριακα.

-Πιθανές προσαρμογές των προκριματικών γύρων του Champions League και Europa League 2020-21 σε περίπτωση καθυστερημένης ολοκλήρωσης της αθλητικής σεζόν 2019-20, για παράδειγμα μετά την 30ή Ιουνίου του 2020.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος