FOLLOW US: facebook twitter

Ποδόσφαιρο: Στόχος η επιστροφή στα μέσα Μαΐου

Ημερομηνία: 19-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μετά τις ανακοινώσεις της UEFA, ορατός πλέον είναι ο στόχος να επανεκκινήσουν τα πρωταθλήματα τον Μάιο και να ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουνίου. Υπό την προϋπόθεση  βέβαια ότι η πανδημία θα έχει υποχωρήσει στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Με την απόφαση για μετάθεση του Euro το 2021, αλλά και τους τελικούς του Champions League και Europa League για το τέλος του Ιουνίου, η UEFA απελευθέρωσε τις ευρωπαϊκές λίγκες ως προς τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματά τους, το διάστημα που θα ακολουθήσει την ύφεση του κορονοϊού, κάτι το ο οποίο θα κριθεί και από τις κυβερνήσεις των χωρών.

Με το πιθανό ενδεχόμενο ο Μάρτιος και ο Απρίλιος να χαθούν, η προσδοκία της Super League 1 είναι η επιστροφή στην κανονικότητα από τις αρχές Μαΐου. Τότε, οι ομάδες θα χρειαστούν μια μίνι προετοιμασία για 10-15 ημέρες και τα παιχνίδια προβλέπεται να διεξαχθούν από τα μέσα του Μαΐου. Και με ορισμένες εμβόλιμες Τετάρτες, να ολοκληρωθούν έως την Κυριακή 21 Ιουνίου.

Παράλληλα, εκκρεμούν και οι δύο επαναληπτικοί ημιτελικοί του Κυπέλλου, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Άρης-ΑΕΚ, καθώς και ο μεγάλος τελικός που θα είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και μπορεί να διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου, εφόσον έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Τα ίδια ισχύουν πάνω-κάτω και για τις υπόλοιπες διοργανώσεις της Ε.Π.Ο., να ξεκινήσουν δηλαδή οι αγώνες στα μέσα Μαΐου και να ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουνίου, με εμβόλιμες αγωνιστικές.

Όλα όμως θα εξαρτηθούν, όπως προείπαμε από το πώς θα εξελιχθεί η περίπτωση του κορονοϊού και το αν θα μετριαστεί η εξάπλωσή του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος