Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: «Πρωταρχικής σημασίας τα θέματα περιβάλλοντος στην Ηλεία»
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”90433″ img_size=”full”][vc_column_text]Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Δρ. Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής και Πρόεδρος της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, χθες στην διάρκεια συνέντευξης τύπου παρουσίασε το πρόγραμμά της για το νομό Ηλείας για θέματα που άπτονται περιβαλλοντικού και ενεργειακού ενδιαφέροντος.
Η κ. Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε στους βασικούς περιβαλλοντικούς, ενεργειακούς και κοινωνικούς στόχους που πρέπει να εφαρμοστούν όχι μόνο από το κεντρικό κράτος, αλλά και τοπικά, από όλα τα επίπεδα διοίκησης, και από την Περιφέρεια και από τους Δήμους. Ανέφερε επίσης ότι εντός του καλοκαιριού, και μετά τις Εθνικές Εκλογές, θα φιλοξενήσει στην Ηλεία σπουδαίους ξένους επενδυτές από τον κύκλο των νέων ηγετών του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ στο οποίο ανήκει, οι οποίοι θα διερευνήσουν τις πιθανότητες επενδύσεων στο νομό μας, όσον αφορά σε θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και βιώσιμου τουρισμού και αγροτικής ανάπτυξης.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε επενδύσεις φωτοβολταικών και στην ενίσχυση το προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» ώστε όλες οι οικογένειες που επιθυμούν να ευεργετηθούν από το πρόγραμμα και να μειωθεί η κατανάλωση της ενέργειας με στόχο να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή φτώχεια που ταλαιπωρεί και την Ηλεία.
Ειδική αναφορά έκανε στην διαχείριση των αποβλήτων, στην απορρύπανση ρυπασμένων περιοχών όπως το “Ποτόκι”.
Άλλα θέματα που έθιξε η κ. Αυγερινοπούλου αφορούσαν στην την διαχείριση των αδέσποτων, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, τη βιώσιμη διαχείριση υδάτων, την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου και τη διόρθωση και ολοκλήρωση των δασικών χαρτών.
Μίλησε επίσης για το βιώσιμο τουρισμό με σύγχρονα, οικολογικά και ενεργειακά ουδέτερα καταλύματα, τονίζοντας ότι στην Ηλεία θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στον ιαματικό τουρισμό και την ανάδειξη και αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, σε όλο το τόξο του Νομού μας, από το Κουνουπέλι ως τον Καϊάφα ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να προστατεύσουμε τα πληγωμένα οικοσυστήματα του νομού.
Ειδική αναφορά έκανε στα περιβαλλοντικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν στον πρωτογενή τομέα στην Ηλεία, στην απονιτροποίηση, τη λελογισμένη χρήση φυτοφαρμάκων, την αποκατάσταση των αρδευτικών δικτύων, σε νέες καλλιέργειες, όπως αεροπονία, αλλά και την προστασία των παραδοσιακών ποικιλιών μας και των ειδών μας όπως τα άλογα Ανδραβίδας και Πηνείας.
Τέλος μίλησε για τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτων στο νομό Ηλείας που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε « είναι πρώτιστης σημασίας».
Μετά το πέρας της εκδήλωσης έγινε διανομή πάνινων – οικολογικών τσαντών στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης της χρήσης της πλαστικής σακούλας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]