FOLLOW US: facebook twitter

Ανέγερση νέου δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού στη Βάρδα

Ημερομηνία: 06-06-2019 | Συντάκτης:
Εντάχθηκε στο Φιλόδημο με χρηματοδότηση 1.144.300 εκ. ευρώ- Από το επόμενο Δ.Σ η δημοπράτηση του έργου

Στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ με χρηματοδότηση 1.144.300 εκ. ευρώ, η ανέγερση του νέου δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού Βάρδας που ιδρύθηκε το 1980 και έκτοτε στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο.

Η χρηματοδότηση αφορά την ανέγερση δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού δυναμικότητας 30 θέσεων με την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την λειτουργία του, στην εντός σχεδίου περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Βάρδας του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Το σύνολο των χώρων του βρεφονηπιακού σταθμού αναπτύσσονται στο ισόγειο. Περιλαμβάνονται όλες οι προβλεπόμενες από τις κείμενες νομοθεσίες λειτουργίες για 24 νήπια και 6 βρέφη.

Στόχος του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης είναι να δοθεί μια ουσιαστική και μόνιμη λύση στο χρόνιο πρόβλημα του Βρεφονηπιακού Σταθμού το οποίο πλέον θα στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο , σύγχρονων προδιαγραφών και κανονισμών ασφαλείας για την προστασία των παιδιών. Η αποδοχή της χρηματοδότησης θα γίνει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και το οποίο θα προχωρήσει στην ηλεκτρονική δημοπράτηση.

Ο εν λόγω βρεφονηπιακός σταθμός πρόκειται να ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφανείας 1.079,11 τ.μ. , το οποίο ευρίσκεται εντός σχεδίου πόλης , στο Ν.Δ άκρο του δημοτικού διαμερίσματος Βάρδας. Η έκταση αυτή, που αποτελεί τμήμα έκτασης πρασίνου, έγινε δωρεά στον πρώην Δήμο Βουπρασίας με σκοπό την απόδοσή του σε κοινωφελείς χρήσεις. Η κάλυψη του κτιρίου είναι 617,30 τ.μ. Το εμβαδόν δόμησης σύμφωνα με την άδεια 72/2017 που εκδόθηκε από το Τμήμα Αδειών Δόμησης του Δήμου Ήλιδας είναι 553,42 τ.μ.

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός θα παρέχει συγκεκριμένες υπηρεσίες στα παιδιά που θα φιλοξενεί για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας και θα εξασφαλίζει τα ακόλουθα:

-Υγιεινή και ασφαλή παραμονή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε ηλικίας φιλοξενουμένων παιδιών.

– Απασχόληση, διαπαιδαγώγηση, παιχνίδι, ψυχαγωγία, ανάπαυση, ψυχολογική βοήθεια ανάλογα με την ηλικία.

– Μέριμνα για την ομαλή ψυχοσυναισθηματική και υγιεινή ανάπτυξη των παιδιών και παροχή συμβουλευτικής ενημέρωσης και υποστήριξης στις οικογένειές τους.

– Υγιεινή και επαρκή διατροφή με σωστή ποιοτική σύνθεση.

– Φροντίδα για την ατομική καθαριότητά τους, καθώς και την καθαριότητα των χώρων της Μονάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος