FOLLOW US: facebook twitter

Διοικητές νοσοκομείων: Βγήκε η προκήρυξη ΑΣΕΠ

Ημερομηνία: 15-01-2024 | Συντάκτης:

-Η διαδικασία και η προθεσμία – Νέος Διοικητής και αναπληρωτής  και στο Γ.Ν Ηλείας

Εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας και το ΑΣΕΠ η δεύτερη προκήρυξη για την κάλυψη των διοικητικών θέσεων στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Ειδικότερα, στην προκήρυξη περιλαμβάνονται οι θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών σε 95 νοσοκομεία και επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας μεταξύ αυτών και για το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας καθώς και για την 6η ΥΠΕ.

Η προκήρυξη είναι ενιαία και αφορά συνολικά στην κάλυψη 152 θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών σε 95 νοσοκομεία, στο σύνολο των επτά υγειονομικών περιφερειών της χώρας (Αττικής, Πειραιώς-Αιγαίου, Μακεδονίας, Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος, Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Ηπείρου-Δυτικής Ελλάδος και Κρήτης).

Όπως προβλέπεται στην προκήρυξη δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και δεν έχουν κωλύματα διορισμού. Σε περίπτωση διορισμού δημοσίων υπαλλήλων, μόνιμων ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, τα καθήκοντά τους σε οποιαδήποτε θέση στο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα του δημοσίου τομέα, αναστέλλονται κατά το χρονικό διάστημα άσκησης των καθηκόντων τους στις ανωτέρω θέσεις.

Γραπτές εξετάσεις στο ΑΣΕΠ

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τον νέο νόμο του υπουργείου Εσωτερικών για τις διοικήσεις στο δημόσιο, οι υποψήφιοι θα κληθούν να δώσουν γραπτές εξετάσεις στο ΑΣΕΠ. Οι εξετάσεις, οι οποίες μπορεί να γίνουν είτε γραπτά είτε ηλεκτρονικά, περιλαμβάνουν δοκιμασίες οι σχετίζονται, ενδεικτικά, με τον συλλογισμό των υποψηφίων, την αποτελεσματικότητα τους, καθώς και την ικανότητα ανταπόκρισης τους στις απαιτήσεις θέσεων ευθύνης. Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν από το ΑΣΕΠ είτε με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών ή άλλου είδους κλειστού τύπου ερωτήσεων είτε με συνδυασμό και των δύο.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής αρχίζει στις τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου και ώρα 08:00 και λήγει την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου και ώρα 14:00. Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στο ΑΣΕΠ.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει δημοσιευθεί ακόμα μία προκήρυξη, η οποία αφορά στην κάλυψη 21 θέσεων διοικητών και υποδιοικητών των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Σε ότι αφορά την  6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος στην οποία υπάγεται η ΠΕ Ηλείας οι θέσεις είναι τρεις:

  • θέση Διοικητή
  • θέση 1ου Υποδιοικητή
  • θέση 2ου Υποδιοικητή

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής αρχίζει την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, ώρα 08:00 και λήγει τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου και ώρα 14:00.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος