FOLLOW US: facebook twitter

Δημοσκόπηση Pulse: Αποδεικνύεται κόλαφος σε ό,τι αφορά την διαχείριση της κακοκαιρίας

Ημερομηνία: 01-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Κλείνει περαιτέρω η ψαλίδα στην πρόθεση ψήφου μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ


Mονοψήφια είναι η διαφορά μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της PULSE για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Στο ερώτημα εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές τι θα ψηφίζατε το 31% δήλωσε ΝΔ ενώ ένα 22% θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας τη διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα στις 9 μονάδες, δηλαδή μειώνοντας σε μονοψήφιο την διαφορά συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι στην έρευνα της 20-25 Νοεμβρίου 2021, η διαφορά ήταν στις 10 μονάδες με την ΝΔ να συγκεντρώνει 33% και τον ΣΥΡΙΖΑ 23%.

Βελτιωμένα φαίνεται να είναι τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ καθώς το 14% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα το ψήφιζαν, ενώ στην προηγούμενη μέτρηση το ποσοστό ήταν 9,5%.

Για τα υπόλοιπα μικρά κόμματα, το ΚΚΕ καρπώνεται ένα 5,5% ενώ ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 4,5 και τέλος το ΜΕΡΑ25 με 2,5% που σημαίνει ότι θα έμενε εκτός βουλής.

Κόλαφος σε ό,τι αφορά την κακοκαιρία

Ωστόσο, η συγκεκριμένη δημοσκόπηση αποδεικνύεται κόλαφος για την κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα της πρόσφατης κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για το πόσο ικανοποιητικά αντιμετώπισε η πολιτεία την τρέχουσα κακοκαιρία, το 72% των ερωτηθέντων απαντά λίγο έως καθόλου, ενώ μόλις το 7% απαντά αρκετά έως πολύ.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες εκφράζουν ανησυχία όσον αφορά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, τη στιγμή που τα νοσοκομεία παραμένουν ακόμα γεμάτα, ενώ οι θάνατοι κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Έτσι, στην ερώτηση για το εάν είναι η κατάλληλη στιγμή να χαλαρώσουν τα μέτρα, οι 2 στους 3 απαντούν «όχι» (μάλλον όχι και σίγουρα όχι).

► Η δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ εμπεριέχει δύο επιμέρους έρευνες, με την πρώτη να πραγματοποιείται στις 22-24 Ιανουαρίου με δείγμα 1.504 ενήλικους με δικαίωμα ψήφου, ενώ η δεύτερη στις 26-29 Ιανουαρίου με δείγμα 1.308 ενήλικους με δικαίωμα ψήφου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος