FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες

Ημερομηνία: 01-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές


*Αιχμές κατά του Κατσιφάρα άφησε ο Αχαιός βουλευτής Κώστας Μάρκου σε συνέντευξή του στην «Πελοπόννησο», λέγοντας ότι ο Φαρμάκης παίζει χωρίς αντίπαλο διότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση στην Περιφέρεια. Από όσα είπε, κατάλαβα ότι θέλει άλλο πρόσωπο, δίχως να διευκρινίζει αν προτιμά «καθαρή» ή «μεικτή» υποψηφιότητα.
*Περίμενα να τον δω χθες στην Αμαλιάδα τον πρώην περιφερειάρχη, για να τοποθετηθεί σχετικά με τα φωτοβολταϊκά, αλλά τελικά δεν τον είδα. Η παράταξη Φαρμάκη είχε ισχυρή παρουσία, πάντως, αφού ήταν και οι τρεις Ηλείοι αντιπερ/ρχες και ο βοηθός περ/ρχη, Χρ. Μπιλίρης.
*Άμισθο αντιδήμαρχο όρισε τον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Βασιλόπουλο ο Σάκης Μπαλιούκος, αξιοποιώντας την πρόσφατη διάταξη του ΥΠΕΣ για επιπλέον αντιδημάρχους σε δήμους που είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.
*Αγανάκτησε χθες ο Λυμπέρης με τη στάση δημοτικών συμβούλων στη συνεδρίαση, ζητώντας συγνώμη από ολους τους φιλοξενούμενους για διάφορα που ακούστηκαν.

 

Πολιτικολογίες


*Τι κρατάμε ως πολιτικό συμπέρασμα του Σαββατοκύριακου; Ότι υπάρχει χάσμα πια στις σχέσεις Βενιζέλου-Μητσοτάκη, το οποίο πλέον όχι δεν μικραίνει, αλλά μέρα με τη μέρα διευρύνεται. Αφορμή αυτή τη φορά ήταν η Νοβάρτις, καθώς ο πρωθυπουργός έκανε… διαλογή σε όσους ενεπλάκησαν, αφήνοντας εκτός του Στουρνάρα και τον «Μπένι».
*Νομίζω πως η ενόχληση του Μητσοτάκη οφείλεται σε άλλη αιτία: στο γεγονός ότι ο Βενιζέλος έχει επανενεργοποιηθεί στην Κεντροαριστερά και είναι εμφανές πως στηρίζει θερμά και ανεπιφύλακτα τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, όπως προέκυψε και από τις πρόσφατες αναρτήσεις του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
*Η ουσία είναι πως η επιστροφή κεντρώων ψηφοφόρων στο ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ, κόβει την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα και με διπλές εκλογές, για αυτό και ανακινήθηκε το σενάριο ψήφισης νέου εκλογικού νόμου που θα χαμηλώνει το ποσοστό της αυτοδυναμίας. Δύσκολα όμως θα γίνει κάτι τέτοιο, αφού συνιστά ομολογία ήττας.
*Από αυτά που ακούω και μαθαίνω στον ΣΥΡΙΖΑ, η μάχη στο συνέδριο θα δοθεί για τον τρόπο εκλογής της Κεντρικής Επιτροπής. Στο θέμα του προέδρου, δύσκολα θα απορριφθεί η πρόταση του Τσίπρα για εκλογή από τη βάση.
*Τον Μπογδάνο ξεχάστε τον από τη Νέα Δημοκρατία. Με τα τωρινά δεδομένα, δεν επιστρέφει στο ψηφοδέλτιο, οπότε μάλλον θα αναζητήσει πολιτική στέγη πιο δεξιά. Κατά τον Τζήμερο και τον Φαήλο λογικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος