FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου: Καθαρίστηκε η παραλία του Κατακόλου

Ημερομηνία: 16-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Συγκεντρώθηκαν πάνω από 40 σακούλες με πλαστικά απορρίμματα

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος “Η καθαριότητα είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους”

Ακόμη μία πολύ επιτυχημένη δράση καθαρισμού στην παραλία του Κατακόλου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (16-5-2021) από τον Δήμο Πύργου σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες. Με τη συμβολή της υπηρεσίας Καθαριότητας, Πρασίνου και του Γραφείου Εθελοντισμού οι παραλίες σε Αντλιοστάσιο, Καβούρι, Λέτρινα και Κυανή Ακτή, απαλλάχτηκαν από σημαντικό όγκο σκουπιδιών, φερτών υλικών και κυρίως πλαστικών.

May be an image of one or more people, people standing and outdoors

Δεκάδες εθελοντές όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής καθαρίζοντας από νωρίς όλα τα παραπάνω σημεία. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, ήταν το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου, ο σύλλογος Νέων Καταραχίου, ο Σύλλογος Φίλων Μουριάς καθώς και ο εθελοντικός σύλλογος του Άγιου Ηλία. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η εταιρεία Mediterre-Ελαιοτριβείο Παπαδόπουλος συνέβαλε ουσιαστικά, καθώς έκανε μια σημαντική δωρεά σε υλικό για τον εν λόγω καθαρισμό. Μια χορηγία που θα συνεχιστεί για όλες τις δράσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν έως το τέλος του 2021.

May be an image of 4 people, people standing and outdoors

Παρών για άλλη μια φορά ήταν και ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος που έστειλε το δικό του μήνυμα προς όλους τους πολίτες για να διατηρηθούν οι παραλίες του δήμου καθαρές.” Η καθαριότητα είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Σήμερα καθαρίζουμε την παραλία από οτιδήποτε έχει βγάλει η θάλασσα με τον κυματισμό της αλλά στην πραγματικότητα οι άνθρωποι τα έχουν “στείλει” στη θάλασσα και πρέπει εμείς οι ίδιοι να τα μαζέψουμε. Πλησιάζει η θερινή περίοδος και πρέπει οι παραλίες μας να είναι καθαρές. Όλο το χρόνο επιβάλλεται να έχουμε καθαρές παραλίες αλλά ιδιαίτερα όταν θα έρθουν παιδιά να παίξουν ή άτομα της τρίτης ηλικίας. Και το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι καλό αλλά και η υγειονομική κατάσταση να είναι η πρέπουσα” δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος και ευχαρίστησε με τα πιο θερμά όλα όλους τους εθελοντές και κυρίως την εταιρεία Mediterre-Ελαιοτριβείο Παπαδόπουλος για την πολύ σημαντική χορηγία.

Τις ομάδες των εθελοντών καθώς και την εταιρεία Mediterre-Ελαιοτριβείο Παπαδόπουλος ευχαρίστησε θερμά και ο υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου Γιάννης Πλεμμένος, ανανεώνοντας το ραντεβού όλων για νέο καθαρισμό παραλίας, την επόμενη Κυριακή 23 Μαίου στις 8.00 π.μ. με τόπο συνάντησης τις εκβολές του Αλφειού στο Επιτάλιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος