FOLLOW US: facebook twitter

Δημοπρατείται η βελτίωση του δρόμου Νέα Φιγαλεία-Αγία Άννα

Ημερομηνία: 25-06-2020 | Συντάκτης:

Εγκρίθηκε η επικαιροποιημένη μελέτη με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

Τη δημοπράτηση της βελτίωσης και της ασφαλτόστρωσης του δρόμου Νέα Φιγαλεία-Αγία Άννα δρομολογεί η δημοτική αρχή Ζαχάρως, καθώς η οικονομική επιτροπή του δήμου ενέκρινε την επικαιροποιημένη μελέτη του έργου, αρχικού προϋπολογισμού 504.000 ευρώ με Φ.Π.Α. και τις τεχνικές προδιαγραφές ώστε να διενεργηθεί ανοιχτός ηλεκτρονικόςδιαγωνισμός με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά για την εκτέλεση του έργου.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΣΑΕΠ401 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και προβλέπει τη βελτίωση και την ασφαλτόστρωση της οδού από το Δημοτικό Διαμέρισμα Νέας Φιγαλείας έως την Αγία Άννα, μήκους 4,944 χιλιομέτρων. Η οδός είναι πλήρως διανοιγμένη σε όλο της το μήκος, με χωμάτινο κατάστρωμα πλάτους 4-5 μέτρων περίπου, με σχετικά καλή υψομετρική γεωμετρία, με μέτρια έως καλή βατότητα και χρησιμοποιείται ήδη από κατοίκους των παραπάνω δημοτικών διαμερισμάτων, ενώ σε ορισμένα τμήματά της έχουν γίνει κατά καιρούς εργασίες βελτίωσης.

Με την παρούσα μελέτη προβλέπεται η βελτίωση της υψομετρίας της οδού με μικρής κλίμακας επιφανειακές εκσκαφές και η βελτίωση αποχέτευσης των όμβριων υδάτων με τηδιαμόρφωση, τον καθαρισμό ή τη διάνοιξη ανοιχτής τριγωνικής τάφρου σε όλο το ανάντη μήκος της οδού, την επένδυσή της με σκυρόδεμα σε τμήμα 20μ.ανάντη κάθε τεχνικού, την επέκταση των υπαρχόντων σωληνωτών οχετών και την κατασκευή νέων -λόγω μετατόπισης- φρεατίων συλλογής ομβρίων. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, το οποίο θα δημοπρατηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα, ορίζεται σε εκατόν ογδόντα ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος