FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Φαρμάκης: Το αύριο πρέπει να μας βρει ενωμένους – Σε λιγότερο από έναν μήνα η δημόσια πρόσκληση για το Φυσικό αέριο

Ημερομηνία: 25-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

«Μέσα σε εννέα μήνες πετύχαμε, πιστεύουμε, αρκετά. Τα καλύτερα, αλλά και τα πιο δύσκολα ακολουθούν… Μόνο με κοινή δράση, σύμπνοια, ξεκάθαρο και όχι καιροσκοπικό λόγο, θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο στην τρέχουσα συμβατική περίοδο. Είναι μια μάχη που μας χρειάζεται όλους!».

Με τα λόγια αυτά ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, κάλεσε σε συστράτευση για την έλευση του Φυσικού Αερίου στη Δυτική Ελλάδα, κατά την εισήγησή του στηΝ χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Περιφερειάρχης  εξήγγειλε ότι σε λιγότερο από ένα μήνα αναμένεται η έκδοση της δημόσιας πρόσκλησης για την υποβολή πρότασης και τεχνικού δελτίου από την ΔΕΔΑ για την ένταξη και υλοποίηση του έργου.

«Το έργο αυτό, όταν υλοποιηθεί, δεν θα ανήκει σε κανένα. Θα ανήκει μόνο στη Δυτική Ελλάδα. Γιατί αυτός ο τόπος δεν έχει… “πατερούληδες”. Μόνο ανθρώπους… Γι’ αυτούς πολιτευόμαστε, από αυτούς εκλεγόμαστε και σ αυτούς απολογούμαστε» πρόσθεσε ο κ. Φαρμάκης, σημειώνοντας πως ήδη, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αποστείλει επιστολή στην Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΥΠΕΝ – Τομέας Ενέργειας για την υποβολή δελτίου εξειδίκευσης για τη δράση «Ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου χαμηλής και μέσης πίεσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Με την υποβολή του – που αναμένεται εντός της εβδομάδας-  ολοκληρώνονται οι προκαταρτικές ενέργειες για την προετοιμασία δημόσιας έκδοσης πρόσκλησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

Σημειώνεται πως ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε διεξοδικά στο χρονικό της διεκδίκησης και παρατήρησε ότι «το έργο τον Σεπτέμβριο 2019 παραλήφθηκε από την νέα περιφερειακή αρχή σε σημείο μηδέν»», ενώ ως προς την διεκδίκηση της Περιφέρειας, ξεκαθάρισε πως έστω και αν υλοποιηθεί η έλευση υγροποιημένου αερίου, κανείς δεν παραιτείται από τη βασική διεκδίκηση, που δεν είναι άλλη από την επέκταση του αγωγού Φυσικού Αερίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος