FOLLOW US: facebook twitter

Δημοκρατία: Σήμα Κινδύνου

Ημερομηνία: 05-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα

Του Γεωργίου Θ. Ντοά, Δικηγόρου


Το σύνταγμα είναι ιερό, απαραβίαστο, αναπαλλοτρίωτο.

Ο υπό ψήφιση νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, βεβηλώνει, αποδομεί και ακυρώνει το γράμμα και το πνεύμα του συνταγματικού χάρτη της χώρας, που απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Οι κυβερνητικοί απεμπολούν τη λαϊκή εντολή, σφετεριζόμενοι κυνικά και απροκάλυπτα, την εξουσία τους και στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας παιδείας, που είναι βασική συνιστώσα του κοινωνικού κράτους.

Προσδιορίζουν την ανώτατη εκπαίδευση με όρους αγοράς, ως ένα χρηματικό υπερκερδές ισοδύναμο του δούναι το χρήμα από τον πελάτη-φοιτητή και του λαβείν το χρήμα από τον έμπορο-ιδιοκτήτη του πανεπιστημίου.

Διευρύνουν τις ανισότητες δίνοντας στους έχοντες τη δυνατότητα να σπουδάσουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά ιδρύματα με την καταβολή υψηλών διδάκτρων, ενώ οι μη έχοντες εκ των πραγμάτων στερούνται αυτής της δυνατότητας.

Οι κυβερνητικοί διαχρονικά υποβαθμίζουν, έως απαξιώνουν, τη λειτουργία των κρατικών, ανώτατων εκπαιδευτηρίων, για να καταστήσουν πιο εύκολη την ίδρυση ιδιωτικών και πιο θελκτική την πρόσβαση σε αυτά.

Ευθύνονται γιατί η κρατική δαπάνη ανά φοιτητή είναι η μικρότερη στην Ευρώπη.

Ευθύνονται γιατί τα δημόσια πανεπιστήμια είναι εμφανώς υποστελεχωμένα σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό.

Ευθύνονται γιατί αποδυναμώνουν ακατάπαυστα τις κοινωνικές, λειτουργικές πανεπιστημιακές δομές, όπως τη φοιτητική στέγη και τη φοιτητική σίτιση.

Οι κυβερνητικοί θεωρούν επικίνδυνο για τη δημόσια τάξη όποιον ονειρεύεται και αγωνίζεται για ισότητα, δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες στη ζωή.

Λοιδορούν τον φοιτητή-διαδηλωτή που είπε την αλήθεια για την τοξική ταξικότητα του υπό ψήφιση νόμου: «εισήλθα στην Ιατρική Σχολή Αθηνών  με 19.000 μόρια, αιμορραγώντας εγώ και η οικογένειά μου. Τώρα στην ενόψει ιατρική ιδιωτική σχολή θα εισέλθει όποιος έχει 9.000 μόρια και ταυτοχρόνως 9.000 ευρώ για να πληρώνει κάθε χρόνο τα δίδακτρα».

Τρομοκρατούν τους φοιτητές με τη χρήση κατασταλτικής, αστυνομικής βίας, όπως στις Νομικές Σχολές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Κομοτηνής, στο Πολυτεχνείο των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι κυβερνητικοί θα συνεχίσουν να υποβαθμίζουν ό,τι είναι δημόσιο αγαθό, για να το ξεπουλήσουν πιο εύκολα στις πλουτοκρατικές ελίτ και στα λαίμαργα καρτέλ, εγχώρια και εξωχώρια.

Έχουν ήδη δρομολογήσει την ιδιωτικοποίηση και του συστήματος της δημόσιας υγείας, αφού μετά από λίγες ημέρες τα κρατικά νοσοκομεία θα λειτουργούν ως δημόσια μέχρι το μεσημέρι και ως ιδιωτικά το απόγευμα.

Είναι άκαμπτος πολιτικός νόμος, ότι με ίδιες συνθήκες, η ιστορία μιας χώρας γράφεται ίδια.

 Στη χώρα η δημοκρατία εκπέμπει σήμα κινδύνου, αιμορραγούσα από τους καθ΄έξη βιασμούς της, με υπαίτιους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς τους κυβερνώντες.

Η δημοκρατία όμως δεν είναι σατραπεία, ούτε τυραννία, ούτε μοναρχία, για να κυβερνιέται η χώρα, σύμφωνα με την αρχή της αυταρχικής, σκοταδιστικής, αλογοδότητης εξουσίας του ενός ανδρός και της φατρίας των συνοδοιπόρων του.

Οι κυβερνητικοί όμως δεν μπορούν να ξεπλύνουν τα αμαρτήματά τους, δεν υπάρχει για αυτούς κολυμβήθρα του Σιλωάμ, ούτε αυτά μπορούν να ξεχαστούν, ούτε διαγράφονται ποτέ.

Ο λαός θα τους αποδώσει ό,τι τους αξίζει. Το ίδιο και η ιστορία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot