FOLLOW US: facebook twitter

Μόνο η Ν.Δ. υπερψήφισε το ν/σ για τα ιδιωτικά ΑΕΙ στην επιτροπή της Βουλής

Ημερομηνία: 05-03-2024 | Συντάκτης:

Προς την Ολομέλεια της Βουλής οδεύει πλέον το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, αφού σήμερα «πέρασε» από την αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου. 

Το κυβερνητικό νομοσχέδιο που παρακάμπτει το άρθρο 16 του Συντάγματος –και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, βγάζοντας χιλιάδες στους δρόμους– υπερψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν το ν/σ, εκτός από την Πλεύση Ελευθερίας και την Ελληνική Λύση που δήλωσαν πως επιφυλάσσονται για την Ολομέλεια. 

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη 6 Μαρτίου, και αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση την Παρασκευή 8 Μαρτίου. Την ημέρα ψήφισής του αναμένεται να κορυφωθούν οι αντιδράσεις, με τους φοιτητές να δείχνουν αποφασισμένοι να μην περάσει το ν/σ: «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να πετάξει το μέλλον μας στα σκουπίδια», τονίζουν.

Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και στον νομικό κόσμο εξαιτίας της επιχειρούμενης παραβίασης του άρθρου 16 του Συντάγματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia