FOLLOW US: facebook twitter

Δημήτρης Γεωρ. Νικολακόπουλος: «Μπροστά για όλους» με όλες μου τις δυνάμεις!

Ημερομηνία: 07-09-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Μπροστά για Όλους» του Νεκτάριου Φαρμάκη 

Από τις υποψηφιότητες που ξεχωρίζουν στο ψηφοδέλτιο της Ηλείας για την παράταξη του Νεκτάριου Φαρμάκη «Μπροστά για Όλους» είναι αυτή του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρη Νικολακοπούλου.

Την Άνοιξη του 2019 πολιτεύτηκε -για πρώτη φορά- και το αποτέλεσμα τον κατέταξε στις κορυφαίες θέσεις (3ος) της παράταξης του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, φανερώνοντας την εκτίμηση των πολιτών της Ηλείας στο πρόσωπο του.

Αθλητής από μικρός…

Ο Δημήτρης Νικολακόπουλος γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στον Πύργο όπου και ολοκλήρωσε την σχολική του εκπαίδευση (6ο Δημοτικό και 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Πύργου).

Γιός του συνταξιούχου εκπαιδευτικού, πολιτικού και αυτοδιοικητικού παράγοντα, Γιώργου Νικολακόπουλου και της συνταξιούχου της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Π.Ε. Ηλείας, Μαρίνας Νικολακοπούλου, είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ρέβελου, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο κόρες.

«Στα νεανικά μου χρόνια ασχολήθηκα ενεργά με τον αθλητισμό έχοντας θητεύσει ως αθλητής σε Σωματεία της περιοχής (Ναυτικός Όμιλος Πύργου – Κολύμβηση, Πανηλειακός – Ποδόσφαιρο, Γυμναστική Ένωση Πύργου – Βόλεϊ, ΑΓΕΣ-Ολύμπια – Στίβος και Ηρακλής Πύργου – Μπάσκετ), συμβάλλοντας, θέλω να πιστεύω, με την συμμετοχή μου στην διάδοση και ανάπτυξη του Αθλητισμού στον τόπο μας.

Επίσης, επί σειρά ετών, αγωνίστηκα ως αθλητής ποδοσφαίρου σε τοπικές ομάδες της Ηλείας (Ξενοφών Κρεστένων, Αλφειονίδα Αλφειούσας, Πέλοπας Πύργου, Ολυμπιάδα Γουμέρου και ΑΟ Μακρισίων)», λέει κάνοντας μια σύντομη αναφορά στο πλούσιο βιογραφικό του ως αθλητής.

Το 1999 ξεκινά -στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας- τη φοίτηση του στην Πανεπιστημιακή Σχολή Φυσικοθεραπείας από την οποία αποφοιτά το 2003. Μιλάει την αγγλική και τη ρουμανική γλώσσα.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του κάνει πρακτική άσκηση σε εργαστήριο φυσικοθεραπείας στην πόλη του Πύργου και στη συνέχεια – για ένα χρόνο – στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου Πατρών, ενώ ακολουθεί 12μηνη Στρατιωτική θητεία.

Επαγγελματική καταξίωση…

Είναι 2007 όταν ο Δημήτρης Νικολακόπουλος ξεκινά να εργάζεται (για τρία χρόνια) στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Υποστήριξης – Κατάρτισης ΑμεΑ (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Πύργου. Από το 2010 -και μέχρι σήμερα- ασκεί το επάγγελμα του φυσικοθεραπευτή στο ιδιωτικό του εργαστήριο στον Πύργο, έχοντας καταξιωθεί επαγγελματικά ως ένας από τους καλύτερους φυσικοθεραπευτές του νομού Ηλείας.

Δεν μένει όμως μόνο εκεί αφού παράλληλα διδάσκει ως καθηγητής στο δημόσιο ΙΕΚ Πύργου (διετής κύκλος σπουδών), μαθήματα της ειδικότητας Βοηθού Φυσικοθεραπευτή Ιαματικών Πηγών και Λουτρών.

Κι όχι μόνο αυτό αφού όπως διευκρινίζει «Παρακολούθησα και συνεχίζω να παρακολουθώ επιστημονικά συνέδρια και να συμμετέχω σε ημερίδες και σεμινάρια γύρω από τις επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της Φυσικοθεραπείας.

Επί χρόνια έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου ως φυσικοθεραπευτής στις ομάδες της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Ηλείας. Διετέλεσα επί σειρά ετών φυσικοθεραπευτής στην ιστορική ομάδα ποδοσφαίρου του νόμου, τον Πανηλειακό και στην ομάδα μπάσκετ του Κόροιβου Αμαλιάδας. Παραμένω φυσικοθεραπευτής σε πολλά αθλητικά σωματεία του νομού Ηλείας», προσθέτει κάνοντας ένα σύντομο… flash back.

Η πρόταση να πολιτευθεί και η εμπιστοσύνη Φαρμάκη στο πρόσωπό του…

Την Άνοιξη του 2019 ο Δημήτρης Νικολακόπουλος ανταποκρίνεται στο κάλεσμα και την τιμητική πρότασή του Νεκτάριου να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην εκλογική περιφέρεια Ηλείας με τον συνδυασμό «Όλα από την Αρχή». Η αποδοχή των Ηλείων πολιτών τον κατέταξε σε διακεκριμένη εκλόγιμη θέση.

«Μετά την ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, έλαβα τη θέση του Εντεταλμένου Σύμβουλου-Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού & Ολυμπισμού (Σεπτέμβριος 2019 – Αύγουστος 2020). Από τον Σεπτέμβριο του 2020 –έως και σήμερα- κατέχω την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, μιας Θεματικής Αντιπεριφέρειας που θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά ύστερα από απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη», τονίζει.

«Σταθήκαμε αντάξιοι της τεράστιας ιστορίας της Περιφέρειάς μας, της Ολυμπιακής Γης»

Λίγους μήνες μετά την εκλογή του (Φθινόπωρο 2019) «κολύμπησε» αμέσως στα «βαθιά νερά» αναλαμβάνοντας τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού με τον ίδιο να λέει «Στα τέσσερα και πλέον χρόνια της πορείας μου στα κοινά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αγωνίσθηκα κι έθεσα όλες μου τις δυνάμεις στην υπηρεσία ενός και μόνο σκοπού. Να δω επιτέλους τον αγαπημένο μας τόπο, την Ηλεία, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και τους ανθρώπους του να πηγαίνουν μπροστά και να ευημερούν.

Πιστεύω ότι αυτά τα προηγούμενα χρόνια κάναμε μια καλή αρχή και σταθήκαμε αντάξιοι της τεράστιας ιστορίας της Περιφέρειάς μας, της Ολυμπιακής Γης! Και θέλουμε να συνεχίσουμε, με μεγαλύτερη θέληση, δύναμη και πάθος, να πάμε ακόμα πιο μπροστά, πιο ψηλά!».

Κάνοντας μια αποτίμηση της μέχρι σήμερα πορεία του ο Δημήτρης Νικολάκοπουλος διευκρινίζει ότι «Προσωπικά αισθάνομαι ότι με την στήριξη που μου έδωσαν οι συμπολίτες μου κατάφερα να ανταποκριθώ αποτελεσματικά σε πληθώρα ζητημάτων, να σταθώ στο πλάι τους για κάθε τι, μικρό ή μεγάλο!

Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, με την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, σταθήκαμε με κάθε δυνατό τρόπο δίπλα στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, διανύσαμε… πολλά χιλιόμετρα, καταφέρνοντας να αναβαθμίσουμε το αθλητικό προϊόν του τόπου μας διοργανώνοντας μεγάλα αθλητικά γεγονότα σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και φυσικά, εδώ, στην αγαπημένη μας Ηλεία!»

Υποψήφιος ξανά… «Μπροστά για Όλους» τους Ηλείους!

Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ο Δημήτρης Νικολακόπουλος μπαίνει πάλι «Μπροστά για Όλους» τους Ηλείους -ζητώντας την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους στο πρόσωπο του- έχοντας δημιουργήσει μια πολύ δυνατή σχέση μαζί τους, που ξεπερνά τη συμβατική σχέση που έχει ένας πολιτικός με τους πολίτες.

Μια σχέση που σμιλεύεται μέσα από την ανθρώπινη επαφή και τη φιλική προσέγγιση. Μια σχέση αμφίδρομη, με καθημερινά «επεισόδια», με πολλές πτυχές…

«Αυτή η καθημερινή επαφή με τον κόσμο είναι που με γεμίζει θάρρος αλλά και τεράστια ευθύνη και μου δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσω στη συνέχεια της πολιτικής μου διαδρομής που ξεκίνησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια κι ευελπιστώ -πάντα με τη στήριξη του- να έχει μακρά πορεία!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia