FOLLOW US: facebook twitter

Δημιουργία ποδηλατόδρομου στον παραλιακό δρόμο της Ζαχάρως

Ημερομηνία: 02-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή οι όροι του διαγωνισμού

Την έγκριση των  τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμό τρόπου εκτέλεσης, κατάρτιση των όρων του διαγωνισμού του έργου « Ανάπλαση –Δημιουργία ποδηλατόδρομου παραλιακής οδού Ζαχάρως», προϋπολογισμού  120.000,00€ με Φ.Π.Α. καθώς και την  συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού, αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ζαχάρως που συνεδρίασε υπό την προεδρία του δημάρχου Κώστα Αλεξανδρόπουλου.Παράλληλα αποφασίστηκε η τροποποίηση του τίτλου της αρχικής μελέτης που συντάχθηκε και θεωρήθηκε από την  Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Πολ/μιας και Περ/ντος του Δήμου που έφερε τον τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ», σε « Ανάπλαση –Δημιουργία ποδηλατόδρομου παραλιακής οδού Ζαχάρως»,προκειμένου να ενταχθεί στην πράξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2021».

Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει χαμηλότερης τιμής.

Βάση της παρούσας μελέτης, ο σχεδιασμός αφορά  την ανάπλαση των πεζοδρομίων της οδού που συνδέει την πόλη της Ζαχάρως με την παραλία -παράλληλα της Ζαχαρέικης γράνας, με τον κατά μήκος διαχωρισμό ποδηλατόδρομου διπλής κατεύθυνσης, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, προσφέροντας χώρο για την ενίσχυση της αθλητικής δραστηριότητας καθώς και χώρο ανάπαυσης και αναψυχής.

Η προτεινόμενη διαμόρφωση αρχίζει από το ύψος του γυμνασίου Ζαχάρως έως την παραλία, μήκους 1.900 μέτρων. Ο χώρος της παρέμβασης οριοθετείται στο υφιστάμενο πεζοδρόμιο στην νότια πλευρά της οδού έως την σιδηροδρομική γραμμή και στην συνέχεια έως την παραλία στο υφιστάμενο πεζοδρόμιο στην βόρεια πλευρά της οδού.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 120 μέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος