FOLLOW US: facebook twitter

Π. Φλεβοτόμος: «Στόχος η πλατιά προοδευτική συμμαχία»

Ημερομηνία: 02-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
-Ξεκινά σήμερα η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Συνδυάζοντας τη φυσική με την ψηφιακή παρουσία, ξεκινά σήμερα η Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η οποία θα διαρκέσει έως τις 4  Ιουλίου.Σε αυτή θα συμμετέχουν, σύμφωνα με την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου , όλα τα μέλη των νέων νομαρχιακών επιτροπών, η  Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΚΕΑ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της συνδιάσκεψης, για αύριο στις 8 έχει οριστεί η εναρκτήρια συνεδρίαση στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή, ενώ οι σύνεδροι από την περιφέρεια θα συμμετέχουν μέσω ψηφιακής πλατφόρμας.

Από τις 10 το πρωί του Σαββάτου έως τις 2 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας είναι προγραμματισμένα τα «στρογγυλά τραπέζια» με τις εξής θεματικές:

1.Οικονομία

2.Περιβάλλον

3.Εργασία

4.Κοινωνικό Κράτος

5.Πολιτισμός

6.Κράτος-Δημοκρατία-Θεσμοί

Από τις 6μμ ως τις 10μ.μ. του Σαββάτου και από τις 10π.μ. ως τις 2μ.μ. της Κυριακής θα διεξαχθεί η Ολομέλεια της προγραμματικής συνδιάσκεψης.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο συντονιστής της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Φλεβοτόμος, η στο επίκεντρο των διαδικασιών της πανελλαδικής συνδιάσκεψηςείναι η επικύρωση των  προγραμματικών  θέσεων  καθώς και ο οδικός χάρτης για το επόμενο διάστημα.

«Η πανδημία και οι απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν, μας οδήγησαν σε αναβολή του συνεδρίου, το οποίο είχε προγραμματιστεί αρχικά  για το Μάιο του 2020. Δεν ανεστάλησαν όμως οι πολιτικές μας παρεμβάσεις, ούτε η οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος. Αξιοποιώντας τα ψηφιακά μέσα, ολοκληρώσαμε τις νομαρχιακές μας συνδιασκέψεις, με εκλογή νέων οργάνων με ανοιχτές  διαδικασίες, κλήθηκαν φορείς, επιμελητήρια,επιστημονικές ενώσεις, σωματεία να παρακολουθήσουν και να εκφράσουν τις απόψεις τους. Παράλληλα ήμασταν σε ανοικτή διαβούλευση με την κοινωνία, συζητώντας τις προγραμματικές μας θέσεις. Αναπτύξαμε τις προτάσεις μας για το νέο Ε.Σ.Υ, για μία νέα βιώσιμη επανεκκίνηση της  οικονομίας,για την αξιοποίηση των πόρων του ταμείου ανάκαμψης, για το περιβάλλον, την κλιματική κρίση και την πράσινη μετάβαση και φυσικά για τα εργασιακά», τόνισε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους του κόμματος.

«Στόχος μας είναι να διαμορφωθεί μια πλατιά κοινωνική συμμαχία των εργαζομένων, των ανέργων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, των νέων ανθρώπων, των αόρατων χιλιάδων ανέργων και των κοινωνικά αδύναμων που επιδιώκουν μια προοδευτική προοπτική.Με τις προγραμματικές μας θέσεις και τις δράσεις αναδεικνύουμε την προοπτική ενός εναλλακτικού και αναγκαίου δρόμου, εκφράζουμε το αίτημα αλλαγής πολιτικής, συμβάλλουμε στο να αναπτυχθεί ένα πλατύ κοινωνικό κίνημα, μια προοδευτική συμμαχία στην κοινωνία, στους χώρους δουλειάς, στη νεολαία.Το αποτέλεσμα της προγραμματικής συνδιάσκεψης είναι η αφετηρία για εξειδίκευση του κυβερνητικού μας προγράμματος.Στόχος μας η συγκρότηση μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που θα εκφράσει τη μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία στον τόπο μας», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος