FOLLOW US: facebook twitter

«Οραματισμοί-Ιωάννης Καποδίστριας» η μουσική παράσταση του Γιώργου Βούκανου

Ημερομηνία: 02-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός
Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Πέτρας και ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία σε πολλές πόλεις της Ελλάδας

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 190 χρόνων από την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια (1831 – 2021), η βραβευμένη μουσική παράσταση του  γνωστού συνθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Ανδραβίδας- Κυλλήνης  Γιώργου Βούκανου, “Οραματισμοί – Ιωάννης Καποδίστριας”, πρόκειται να ταξιδέψει  σε καλοκαιρινή περιοδεία στο πολλές πόλεις της Ελλάδας.  Μάλιστα την τελευταία μέσα του Ιουνίου, παρουσιάστηκε  στο κοινό για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πέτρας του Δήμου Πετρούπολης. (σκηνή Μίνως Βολανάκης), με μεγάλη επιτυχία και με ελεύθερη είσοδο.

Τους “Οραματισμούς του Καποδίστρια” ερμηνεύουν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, μαζί με τη σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου και τον τενόρο Κωνσταντίνο Τζέμο. Τα αφηγηματικά μέρη του έργου θα αποδοθούν από τον γνωστό ηθοποιό Κώστα Αρζόγλου, και την Χρύσα Ρώμα. Την σκηνογραφική επιμέλεια υπογράφει ο Γεώργιος Τρικκαλιώτης. Συμμετέχει η Χορωδία αποφοίτων Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης Ambitus σε διδασκαλία Κατερίνας Βασιλικού. Το έργο θα παρουσιαστεί από την Melody Chamber Orchestra, την οποία θα διευθύνει ο Πάνος Βλάχος. Η μουσική παράσταση πραγματοποιείται με την Υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για μια μουσική παράσταση, εμπνευσμένη από την ζωή του πρώτου Κυβερνήτη του έθνους, Ιωάννη Καποδίστρια, σε μουσική Γιώργου Βούκανου και ποίηση /κείμενα Γεωργίου Κισσούδη, Ιωάννη Κορνηλάκη και Βασίλη Κουρή. Με τρόπο σαφή και γλαφυρό το έργο περιγράφει την πορεία του μαρτυρικού κυβερνήτη, περιγράφοντας πτυχές της ζωής του έως την δολοφονία του, καθώς και την φλογερή αγάπη του για την πατρίδα.

Το έργο ερμηνεύτηκε για πρώτη φορά από την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ (2001) και από τότε διανύει μια εξαιρετική πορεία, παραμένοντας στην επικαιρότητα για 20 ολόκληρα χρόνια. Έχει παρουσιαστεί σε σπουδαίες αίθουσες (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών WWC στη Γενεύη, Ρωσική Πρεσβεία, Παλαιά Βουλή) Έχει ερμηνευθεί επίσης, από την Ελβετική Συμφωνική Ορχήστρα Crescendo από την Ζυρίχη (2013),την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Johann Sebastian Bach της Λειψίας (2015) και την βραβευμένη Puchheimer Youth Chamber Orchestra (2018) . Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με τον Γιώργο Βούκανο και έχει ερμηνεύσει έργα του σε κορυφαίες παραστάσεις (Ένα Παιδί Μετράει τα Άστρα, Νότιες Θάλασσες, Μια φορά κι έναν καιρό, κ.α.)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος