FOLLOW US: facebook twitter

Δικαίωση για τον Βασίλη Παναγόπουλο

Ημερομηνία: 10-04-2024 | Συντάκτης:
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Πύργου Βασίλης Παναγόπουλος εμφανώς χαρούμενος για τo αποτέλεσμα της δίκης και την κατάρρευση του κατηγορητηρίου ανάμεσα στο  Θοδωρή Αντωνόπουλο και τον Κώστα Τζαβάρα

Ομόφωνα αθώος όπως και οι υπάλληλοι του Δήμου Πύργου στην χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Πατρών καθώς κατέρρευσε πανηγυρικά το κατηγορητήριο

 “Η απόφαση του δικαστηρίου δικαίωσε αυτό που από την αρχή υποστήριζα, ότι η υπόθεση βασίσθηκε σε σκευωρία συγκεκριμένων κέντρων και παράκεντρων σε βάρος μου” δήλωσε μετά την αθωωτική απόφαση ο κ. Β. Παναγόπουλος.

Ομόφωνα αθώοι με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πατρών ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος και οι υπάλληλοι του Δήμου Πύργου που είχαν κατηγορηθεί για ψευδή βεβαίωση και ηθική αυτουργία σε αυτή,  σχετικά με τα έργα άμεσης αποκατάστασης που εκτελέσθηκαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες των αρχών Φεβρουαρίου 2012.

 Τους είχε αποδοθεί ότι είχαν προκαλέσει διόγκωση της δαπάνης που αφορούσε στις αμοιβές των  εργολάβων οι οποίοι εργάσθηκαν στα έργα άμεσης επέμβασης  προκειμένου να επιτύχουν την εξόφληση και άλλων απαιτήσεων των ίδιων εργολάβων που διατηρούσαν κατά του Δήμου Πύργου.

Ωστόσο η  κατηγορία κατέρρευσε πανηγυρικά! Η υπόθεση εκδικάσθηκε εχθές στην Πάτρα και κατέληξε σε απόλυτη δικαίωση του Βασίλη Παναγόπουλου καθόσον το δικαστήριο αποφάσισε  ότι δεν στοιχειοθετείτο καν  το αδίκημα. 

Και οι 70 μάρτυρες  του κατηγορητηρίου,οι οποίοι εμφανίσθηκαν και εξετάσθηκαν,και επρόκειτο για υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Πύργου και  όλους τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων που υπηρετούσαν κατά τον χρόνο εκείνο, οι οποίοι, σημειωτέον, είχαν εκλεγεί ως υποψήφιοι διαφόρων δημοτικών  παρατάξεων, επιβεβαίωσαν χωρίς επιφυλάξεις την εκτέλεση των έργων που πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να αρθούν οι συνέπειες του ακραίου εκείνου φαινομένου που είχε προκαλέσει τεράστιες καταστροφές.

 
Οι τέσσερις συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στη χθεσινή δίκη στην Πάτρα. Από αριστερά Θοδωρής Αντωνόπουλος, Κώστας Τζαβάρας, Γιώργος Βλαχαντώνης και Γιώργος Τζαβάρας

Το Δικαστήριο ΟΜΟΦΩΝΑ και με σύμφωνη, απαλλακτική, πρόταση της κ. Εισαγγελέως, κήρυξε τους κατηγορούμενους ΑΘΩΟΥΣ.

Ο Αντιδήμαρχος Πύργου Β. Παναγόπουλος μίλησε μετά την έκδοση της απόφασης για δικαίωση. Ο ίδιος και κατά την προεκλογική περίοδο αναφερόμενος στην δικαστική αυτή εκκρεμότητα είχε δηλώσει ότι εμπιστεύεται απόλυτα την δικαιοσύνη , δήλωση που επανέλαβε και σήμερα, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τον φίλο και υπερασπιστή του, όπως τον αποκάλεσε, Θοδωρή Αντωνόπουλο για την διαχρονική υποστήριξη.

«Η απόφαση του δικαστηρίου δικαίωσε αυτό που από την αρχή υποστήριζα, ότι η υπόθεση βασίσθηκε σε σκευωρία συγκεκριμένων κέντρων και παράκεντρων σε βάρος μου. Τέτοιες σκευωρίες δεν έχουν τύχη στα ελληνικά δικαστήρια. Όπως φάνηκε άλλωστε και από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα αυτές οι άθλιες συκοφαντίες   δεν γίνονται πιστευτές ούτε από τον κόσμο. Τώρα μπορώ να μιλήσω για την υπόθεση και να επιστρέψω την λάσπη σε αυτούς από τους οποίους προήλθε.

Νοιώθω δικαιωμένος, περήφανος και πιο δυνατός προκειμένου να ασχοληθώ με αυτά που οι εκλογείς, οι φίλοι μου και η οικογένειά μου  περιμένουν από εμένα. Να εργασθώ απερίσπαστος για το καλό του Δήμου μας. Για  αυτό έχω δεσμευθεί απέναντι σε όλους και κυρίως στον Δήμαρχο που με τίμησε και με τιμά ως συνεργάτη του».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος