FOLLOW US: facebook twitter

Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας: Πρόσκληση για συμμετοχή σε κινηματογραφικό εργαστήριο animation

Ημερομηνία: 14-02-2022 | Συντάκτης:

“Έναν μύθο θα σας πω…”

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους διοργανώνει δύο κινηματογραφικά εργαστήριαanimationκαι απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων του νομού Ηλείας, πλην των πόλεων Πύργου και Αμαλιάδας.

Τα εργαστήρια είναι δωρεάν, έχουν πενθήμερη διάρκεια και θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά: το 1ο από τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 4 Μαρτίου και το 2ο από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου έως την Παρασκευή 18 Μαρτίου2022 και ώρες: 17:00-19:00. Οι διαδικτυακές συναντήσεις θα γίνουν μέσω πλατφόρμας επικοινωνίας, και οι συμμετέχοντες/σες μαθητές και μαθήτριες θα πρέπει να έχουν σύνδεση με το διαδίκτυο και να διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop ή desktop) με windows.

Τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση σκηνοθέτη-animatorθα συνεργαστούν για τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους μέσω της τεχνικής του stopmotionanimationμε θέμα σχετικό με τους μύθους και την ιστορία της περιοχής τους.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της δράσης «Έναν μύθο θα σας πω», που ενισχύεται από τοτοπικόπρόγραμμαCLLD/LEADERκαι στοχεύει στη σύνδεση της νέας γενιάς με το πλούσιο ιστορικό, μυθολογικό και ευρύτερο πολιτισμικό υπόβαθρο της Ηλείας, μέσα από τη δημιουργική ενασχόληση με τον κινηματογράφο και την οπτικοακουστική τεχνολογία. Βασική επιδίωξη είναι να τους δώσει αφορμές για να διερευνήσουν το πλούσιο ιστορικό, μυθολογικό και ευρύτερο πολιτισμικό υπόβαθρο της περιοχής και πώς αυτό σχετίζεται με τη ζωή και την παραγωγική δραστηριότητα των κατοίκων. Παράλληλα, τα εκπαιδεύει ώστε να κατανοήσουν τη γλώσσα της εικόνας και στη συνέχεια να αφηγηθούν και να αναδείξουν τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκαν, μέσα από την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικασία που προσφέρει η κινηματογραφική δημιουργία. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ έχει ήδη δώσει σπουδαία δείγματα γραφής με μαθητικές κινηματογραφικές ταινίες που γεννήθηκαν στα κινηματογραφικά εργαστήρια σχολείων της Ηλείας με θέματα που αφορούσαν τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, τη σταφίδα, τα τοπικά έθιμα, τα ολυμπιακά ιδεώδη κλπ και σίγουρα θα έχει να δώσει και πολλά ακόμα στο μέλλον.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος