FOLLOW US: facebook twitter

«Διεκδικούμε μαζικά και δυναμικά τα δικαιώματά μας»

Ημερομηνία: 16-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Κάλεσμα προς όλους τους συνταξιούχους της Ηλείας στην Πανηλειακή συγκέντρωση της Παρασκευής στο Ε.Κ.Π

Κάλεσμα προς όλους τους συνταξιούχους της Ηλείας προκειμένου να συμμετάσχουν στην μεγάλη Πανηλειακή συγκέντρωση συνταξιούχων την Παρασκευή 17 Φλεβάρη και ώρα 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, απηύθυναν χθες σε συνέντευξη τυπου που παραχώρησαν στο Εργατικό Κέντρο της Αμαλιάδας τα Συνταξιουχικά σωματεία της Ηλείας τονιζοντας ότι διεκδικούν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά τα δικαιώματά τους.

Αρχικά το λόγο έλαβε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου Χρήστος Τσαγκάρης που τόνισε μεταξύ άλλων ότι το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα έγινε πριν από αρκετές δεκαετίες κάτω σκληρούς, μαζικούς αγώνες των εργαζομένων με σκοπό τη συνέχιση της επιβίωσης των εργαζομένων μετά την αποχώρηση από την εργασία τους. Όλα αυτά τα χρόνια και σε μια ιστορική περίοδο ο αγώνας αυτός υποχρέωσε τις κυβερνήσεις να ψηφίσουν μια σειρά νομοθετικών διατάξεων που για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα αποτέλεσαν θετικές κατακτήσεις για την κύρια σύνταξη, την επικουρική, το εφάπαξ, την 13η και 14η σύνταξη καθώς τα ζήτημα υγείας, πρόνοιας, κοινωνικών παροχών.

Από το 1994 άρχισε το ξήλωμα του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος ενώ όλα αυτά τα χρόνια ψηφίσθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις μια σειρά αντιασφαλιστικά νομοθετήματα που έβαλαν στο στόχαστρο τις περικοπές σε όλες τις συνταξιουχικές παροχές, στην δραματική μείωση των κύριων συντάξεων των επικουρικών του εφάπαξ, τη μείωση της 13ης και 14ης σύνταξης και μετά την κατάργησή της, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, έβαλαν φόρο αλληλεγγύης σε όσους είχαν εισόδημα πάνω από 12.000 € ετησίως.

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου και περιχώρων Νικόλαος Σπηλιόπουλος τόνισε ότι «μετά από τις αφόρητες περικοπές 13 χρόνων στις συντάξιμες, τις κοινωνικές αποδοχές την υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε όλα μας τα δικαιώματα, δεν μπορούμε να δεχθούμε ως βελτίωση της ζωής μας τις λεγόμενες αυξήσεις που γίνονται εργαλείο προπαγάνδας της κυβέρνησης για ευνόητους λόγους. Με τις πρόσφατες πληρωμές των συντάξεων αποδείχθηκε ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για τέσσερις αυξήσεις που θα λάβει το σύνολο των συνταξιούχων, και θα βελτιώσει την ζωή τους ήταν όπως η ΣΕΑ είχε προειδοποιήσει, ένα μεγάλο ψέμα. Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που συνταξιοδοτήθηκαν πριν το έτος 2016 δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς. Περίπου 300.000 συνταξιούχοι θα πάρουν αύξηση από 1% έως 7% μόνο στην κύρια σύνταξη.»

Ο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες.

Παρέμβαση στην συνέχεια έκανε ο γραμματέας του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Αμαλιάδας και Κάμπου Βασίλης Πολυζωγόπουλος , ο γραμματέας του σωματείου ΟΑΕΕ Πύργου και περιχώρων Κωνσταντίνος Κοκκινάκης και ο ταμίας του σωματείου Βενιζέλος Σάκης συμπλήρωσε.

Τέλος η Γιάννα Κουτρουμπή παρουσίασε τα αιτήματα των συνταξιουχικών οργανώσεων όπως τα έχουν ιεραρχήσει οι συνεργαζόμενες ομοσπονδίες :

Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές με την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.

Να αποδίδεται στις αναπηρικές συντάξεις ολόκληρη η Εθνική σύνταξη.

Να ισχύσει η παράλληλη ασφάλιση στους ασφαλισμένους πριν το 2016.

Κατάργηση της παρακράτησης για την υγεία.

Άμεση καταβολή στα πληρωμένα δώρα μας.

Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ΕΑΣ. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στην υγεία.

Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα δωρεάν σε υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Άμεση έκδοση των συντάξεων.

Κατάργηση κάθε πλειστηριασμού στην εργατική λαϊκή κατοικία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot