FOLLOW US: facebook twitter

Διακοπή λόγω ενστάσεων και ωραρίου

Ημερομηνία: 03-11-2023 | Συντάκτης:

-Στις 29/11 θα συνεχιστεί η δίκη για τον  τραγικό θάνατο της Ανδρ. Σταμοπούλου εργαζόμενης στον τομέα Καθαριότητας του δήμου Πύργου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου 


Στις 29 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας η εκδίκαση της υπόθεσης του τραγικού θανάτου της εργαζόμενης στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου Πύργου, Ανδριάννας Σταμοπούλου, σε ηλικία 30 ετών το καλοκαίρι του 2017, καθώς χθες διεκόπη λόγω παρέλευσης ωραρίου.

Η δίκη ξεκίνησε χθες το πρωί, υπό την παρουσία πλήθους συγγενών της αδικοχαμένης κοπέλας στο δικαστικό μέγαρο Πύργου, ωστόσο δεν έφτασε στο στάδιο της αποδεικτικής διαδικασίας καθότι προηγήθηκαν δικονομικοί ισχυρισμοί που απαιτούσαν προσεκτική μελέτη και εξέταση.

Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν δύο ενστάσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης των συνολικά επτά κατηγορουμένων, των οποίων η εξέταση διήρκεσε εύλογα αρκετές ώρες λόγω της πολυπλοκότητας των θεμάτων. 

Η πρώτη ένσταση αφορούσε τη νομιμότητα επίδοσης του κλητηρίου θεσπίσματος (κατηγορητηρίου), για την οποία ο Εισαγγελέας πρότεινε να γίνει αποδεκτή, ωστόσο οι δικαστές την απέρριψαν με πλειοψηφική απόφαση (2-1).

Ακολούθως υποβλήθηκε ένσταση για τη νομιμότητα του περιεχομένου του κατηγορητηρίου, για την οποία ο εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αφού τη μελετήσει λεπτομερώς, καθώς ήδη είχε συμπληρωθεί το νόμιμο ωράριο λειτουργίας του δικαστηρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος