FOLLOW US: facebook twitter

Το Σάββατο στην Αμαλιάδα η παρουσίαση του βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη:  «Η τρέλα ν’ αλλάξουν τον κόσμο»

Ημερομηνία: 03-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Aπό τον Σύλλογο Φίλων Μόνιμης Έκθεσης “Νίκος Μπελογιάννης”-

Γράφει η Πουλχερία Γεωργιοπούλου


Τα πέτρινα χρόνια της εκτέλεσης των Μπελογιάννη, Μπάτση, Αργυριάδη, Καλούμενου παρακολουθεί το ιστορικό μυθιστόρημα του Ξενοφώντα Κοντιάδη, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και προέδρου του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου.

Γραφή λιτή, σχεδόν κινηματογραφική , σαν πολιτικό νουάρ. Αποδίδει τους τραγικούς καιρούς και τις αντιφάσεις της εποχής. Στέκεται με προσοχή απέναντι στα πρόσωπα και τα γεγονότα.

Το μυθιστόρημα είναι καρπός εξαντλητικής ιστορικής μελέτης και η μυθοπλασία είναι δευτερεύον στοιχείο του. Προκύπτει πειστικά από τα ιστορικά γεγονότα και τους πρωταγωνιστές τους.

«Η θεωρητική ανάλυση δεν αρκεί για να κατανοήσουμε την κοινωνική πραγματικότητα, ιδίως για να την εξηγήσουμε στους ανθρώπους. Χρειάζεται το λογοτεχνικό έργο, που φωτίζει έναν μικρόκοσμο, για να φανεί η αλήθεια των κοινωνικών και οικονομικών σχέσεων. Τα σκοτάδια της πραγματικότητας που ζούμε μόνο η λογοτεχνία μπορεί να τα φέρει στο φως, με έναν τρόπο που οι κοινωνικές επιστήμες δεν καταφέρνουν».

«Η τρέλα ν’ αλλάξουν τον κόσμο» των εκδόσεων ΤΟΠΟΣ, πρόκειται να παρουσιάσει στην Αμαλιάδα το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, η Ομάδα Φίλων Μουσείου Μπελογιάννη, ο εκδοτικός οίκος ΤΟΠΟΣ και το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Ήλιδας (Πλατεία Σοχιάς Αμαλιάδα) από την δημοσιογράφο Ελένη Σκάβδη και τον συγγραφέα Καθηγητή Ξενοφών Κοντιάδη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος