FOLLOW US: facebook twitter

Διαχρονική η εγκατάλειψη των Μακρισίων

Ημερομηνία: 03-10-2023 | Συντάκτης:


Του Βασίλη Τσαούση, Υποψήφιου Δημοτικού συμβούλου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων με τον συνδυασμό «Δύναμη Ανανέωσης»


Όσο και να προσπαθεί η απερχόμενη δημοτική αρχή Ανδρίτσαινας-Κρεστένων να δικαιολογήσει τις παραλείψεις της, η πραγματικότητα είναι μία και μοναδική: εγκατάλειψη, αδιαφορία και αλαζονεία. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η τοπική κοινότητα Μακρισίων, την οποία ο σημερινός δήμαρχος διαχρονικά απαξιώνει και υποτιμά.

Σε κάθε προεκλογική περίοδο διαφημίζει ότι δήθεν εντάσσει έργα και τα χρηματοδοτεί, αλλά επί της ουσίας έχει να λέει για μια πλακόστρωση στην πλατεία. Τα προβλήματα στα Μακρίσια είναι πολλά και δεν λύνεται τίποτα. Οι αγροτικοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι και το οδικό δίκτυο μέσα στην κοινότητα ασυντήρητο, αναγκάζοντας τον τοπικό πρόεδρο να κλείνει μόνος του λακκούβες. Ο δημοτικός φωτισμός τις μισές ημέρες δεν λειτουργεί, δημιουργώντας προβλήματα στους πολίτες που επιστρέφουν από τις δουλειές τους όταν βραδιάζει.

Το γήπεδο των Μακρισίων παραμένει ακριβώς όπως ήταν πριν από 20 χρόνια, με ανεπαρκή μέτρα για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών αλλά και των θεατών. Ειδικά τον χειμώνα είναι εντελώς ακατάλληλο για αγώνες, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το γήπεδο της Κρέστενας, με συνέπεια να ταλαιπωρούνται τα παιδιά και οι νέοι του δήμου μας, που θέλουν να αθληθούν.

Κάθε χρόνο βλέπουμε τον Αλφειό να πλημμυρίζει και να καταστρέφει τις καλλιέργειές μας, διότι δεν φρόντισε η δημοτική αρχή να κάνει μια σοβαρή παρέμβαση. Αν δεν ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να κάνει αντιπλημμυρικά έργα στον Αλφειό, η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη. Έταξαν τη διάνοιξη διώρυγας κοντά στο αντλιοστάσιο για να καθησυχάσουν τον κόσμο, αλλά ως συνήθως έμειναν στα λόγια. Μετά τις πυρκαγιές του 2021 αυξήθηκαν οι κατολισθήσεις, αλλά ούτε και για αυτό το φαινόμενο λήφθηκε κάποιο μέτρο.

Για την κατασκευή του πεζόδρομου στον επαρχιακό δρόμο Κρέστενα-Μακρίσια, έργο που το ζητάει πολύς κόσμος για την ασφάλειά τους, η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα για να το διεκδικήσει και να το βάλει σε προτεραιότητα σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

Επί της ουσίας, σοβαρά και μεγάλα έργα ουσίας στα Μακρίσια έχουν να γίνουν από την περίοδο 1987-1990, όταν και το χωριό μας απέκτησε Γυμνάσιο, Πλατεία, καθώς και αγροτική και κοινοτική οδοποία. Εδώ και 25 χρόνια, μόνο «μπαλώματα» και μια πλακόστρωση όλη κι όλη στην πλατεία.

Η απαξίωση του δημάρχου προς τα Μακρίσια φαίνεται έντονα και στην πλήρη απουσία του από κάθε εκδήλωση που κάνουν οι κάτοικοι της κοινότητάς μας. Δεν στηρίζει το Καρναβάλι δεν στηρίζει τις εκδηλώσεις για το 1821, δεν στηρίζει τη Γιορτή Απόδημου Ελληνισμού. Ο απερχόμενος δήμαρχος είναι προκλητικά αδιάφορος για τα Μακρίσια και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι με κάθε τρόπο να παραμείνει στην εξουσια.

Ήρθε η ώρα να μπει τέρμα σε αυτήν την αλαζονική συμπεριφορά και να γυρίζουμε σελίδα, εκλέγοντας δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων τον Τάκη Δημητρουλόπουλο, για να υπάρχει δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση όχι μόνο για τα Μακρίσια αλλά για κάθε τοπική κοινότητα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia