FOLLOW US: facebook twitter

Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι το Κατάκολο

Ημερομηνία: 21-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

katakolo

Ανάπτυξη και παραχωρήση υπό όρους δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας

Την αντίθεσή του στις ασαφείς προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση των λιμένων της Ηλείας και κυρίως του Κατακόλου σε ιδιώτες, εξέφρασε χθες σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος. Όπως τόνισε πως δεν υπάρχει συνοχή στις προθέσεις της Κυβέρνησης, αφότου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών τις προηγούμενες ημέρας.

«Πρέπει να δούμε τι ακριβώς θέλει η κυβέρνηση» σχολίασε ο κ. Γεωργιόπουλος που επισήμανε πως δεν υπάρχει αδράνεια στο θέμα απο την Π.Ε Ηλείας αλλά έχουν γίνει ενέργειες και επαφές με τους αρμόδιους. “Το ενδιαφέρον της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και της Περιφέρειας γενικά και του Περιφερειάρχη για το Κατάκολο το γνωρίζεται και το βλέπετε και έμπρακτα. Έχει τελειώσει ένα έργο 12 εκατομμυρίων προϋπολογισμού έχουμε ανακοινώσει και έχουμε περάσει με γέφυρα στο νέο πρόγραμμα την σύνδεση του Κατακόλου με την Εθνική Οδό και έχουμε ανακοινώσει ότι σε συνεργασία με το λιμενικό ταμείο θα χρηματοδοτήσουμε και θα εκτελέσουμε το έργο της ανάπλασης της χερσαίας ζώνης, δηλαδή μιλάμε για επένδυση πόρων από αυτά που έχουμε 30 εκατομμυρίων” είπε ο κ. Γεωργιόπουλος σχολιάζοντας πως μαζί με τις δράσεις της ΟΧΕ τα χρήματα που θα επενδυθούν στο Κατάκολο θα αγγίξουν τα 40 εκατομμύρια.

georgiopoulos-pitsolas

«Αυτό δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι. Έχουμε κάθε δικαίωμα να αρθρώνουμε και να έχουμε λόγο για αυτό που πρόκειται να γίνει εκεί. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ξεκινήσαμε με αντιφατικές θέσεις της κυβέρνησης οι οποίες όσο δεν αποσαφηνίζονται δημιουργούν ένα ασταθές περιβάλλον πάνω στο οποίο ο κάθε ένας αρθρώνει μία πρόταση που δεν ξέρουμε αν λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας που σχολίασε την παρέμβαση της ΤΡΕΝΟΣΕ για το θέμα των λιμένων αλλά και τις επερχόμενες κινήσεις από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ. Μάλιστα ο κ. Γεωργιόπουλος μίλησε και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΕΝΟΣΕ κ. Βούρδα για το θέμα, ενώ συναντήθηκε με τον πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Δέδδε.

«Αυτό που είδα ήταν ότι εντός της κυβέρνησης δεν υπάρχει συνοχή όσο αφορά τις προθέσεις της. Μέσα σε αυτό το ασαφές πλαίσιο πρέπει να πούμε τι σκεπτόμαστε. Εάν είναι να έρθει εδώ ένας ιδιώτης για να επενδύσει δεν λέμε ότι δεν μας ενδιαφέρει. Στο Κατάκολο μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα ακόμα πέρα από αυτά τα οποία έχουμε κάνει ή προτιθέμεθα να κάνουμε εμείς. Εκείνο όμως που δεν θα δεχτούμε είναι να έρθει ένας ιδιώτης να έχουμε ετοιμάσει με 30-40 εκατομμύρια ένα έτοιμο λιμάνι για εκμετάλλευση και να πάρει από εκεί το οποιοδήποτε κέρδος που μπορεί να είναι θεμιτό αλλά δεν θα το κάνουμε για λογαριασμό του οποιουδήποτε. Όποιος θέλει να έρθει εδώ κάτω από πλαίσιο που θα ορίσει η κυβέρνηση και όχι εμείς, θα έχουμε λόγο σε αυτό το πλαίσιο και θα πρέπει να αποδείξει ότι θέλει να επενδύσει παραγωγικά πάνω στο τοπικό και περιφερειακό σχέδιο ανάπτυξης που έχουμε για το τόπο και να “κουμπώνει” σε αυτό η όποια επένδυση του. Γιατί τα χρήματα τα οποία έχουμε επενδύσει και θα επενδύσουμε είναι χρήματα και του λαού της Ηλείας και εάν δεν τα πηγαίναμε εκεί θα πήγαιναν αλλού για να έχουμε για τον τόπο οικονομικούς πόρους. Αυτό το διαμηνύουμε προς κατά πάσα κατεύθυνση» είπε καυστικά ο κ. Γεωργιόπουλος.

Τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί και με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Σταθάκη για το ίδιο θέμα ώστε να αποσαφηνιστεί η κατάσταση αυτη. Στη συνέχεια και αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο η Π.Ε. Ηλείας θα συγκαλέσει σύσκεψη με την παρουσία των τοπικών φορέων για να εξεταστεί το θέμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος