FOLLOW US: facebook twitter

Δέκα αναπλάσεις με προτεραιότητα στην Πηνεία

Ημερομηνία: 14-03-2023 | Συντάκτης:

Στο πλαίσιο αξιοποίησης πόρων του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Σειρά αναπλάσεων σε πυρόπληκτες περιοχές, με προτεραιότητα στην Πηνεία, σχεδιάζει ο δήμος Ήλιδας, αξιοποιώντας πόρους του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη, καθώς η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την υποβολή της σχετικής μελέτης για χρηματοδότηση, ύψους 483.982 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης στην εισήγησή του, η βελτίωση και Ανάπλαση Κοινόχρηστων Χώρων εντάσσεται στην ανοιχτή πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την υποβολή προτάσεων στο Υποπρόγραμμα Ενθάρρυνσης τουριστικών δραστηριοτήτων. του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τη Ολοκληρωμένη παρέμβαση στις Πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας.

Η πρόταση περιλαμβάνει: την Ανάπλαση τμήματος της πλατείας του Πολιτιστικού Κέντρου Εφύρας στην Τοπική Κοινότητα Εφύρας της την ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου στην είσοδο της κοινότητας Σιμόπουλου, όπου έχει κατασκευαστεί ήδη πέτρινη βρύση και τοίχος-καθιστικά από λιθοδομή, ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της κοινότητας Σιμόπουλου, τη βελτίωση τμημάτων κοινόχρηστων δημοτικών οδών στην κοινότητα Ανθώνα, την ανάπλαση της πλατείας στον οικισμό Σουλίου της κοινότητας Βελανιδίου, πεζοδρόμια στην κοινότητα Βελανιδίου, και κατασκευή πλατείας στην κοινότητα Κάμπου.

Σε ό,τι αφορά την ΔΕ Αμαλιάδας, προβλέπονται δύο έργα, η βελτίωση τμημάτων κοινόχρηστων δημοτικών οδών στον οικισμό Περιστερίο, η κατασκευή πλατείας στην κοινότητα Δάφνης και η κατασκευή πεζοδρομίων στην κοινότητα Σαβαλίων.

Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ήλιδας, καθώς η παράταξη Χριστοδουλόπουλου ψήφισε «παρών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος