FOLLOW US: facebook twitter

Ξανά στα Ολύμπια μονοπάτια…

Ημερομηνία: 14-03-2023 | Συντάκτης:

Εκπαιδευτικό διήμερο σε Ζαχάρω και Ολυμπία από αθλητές Ολυμπιακών αγώνων και οδηγούς ιστορικών μηχανών Harley

Ξανά στα Ολύμπια μονοπάτια βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο τα μέλη των Συλλόγων ΙΔΟΡΟ, HOG Athena Chapter (οχημάτων με ρόδες, και οδηγοί ιστορικών μηχανών Harley) καθώς και αθλητές της Ένωσης συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς αγώνες. Όλοι οι παραπάνω συμμετείχαν σε ένα εκπαιδευτικό διήμερο στην Ζαχάρω και την Αρχαία Ολυμπία, στο οποίο συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι.

Τα μέλη των παραπάνω συλλόγων, μοτοσικλετιστές και αθλητές, φτάνοντας στην πλατεία της Ζαχάρως, έτυχαν θερμής υποδοχής από μαθητές και γονείς, οι οποίοι παρακολούθησαν και συμμετείχαν στο πρόγραμμα Οδικής Αγωγής “Ορθοπεταλιές με ασφάλεια “, γνώρισαν από κοντά τους αθλητές και συνομίλησαν με τους οδηγούς των μηχανών Harley . Βεβαίως δεν παρέλειψαν μετά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα να φωτογραφηθούν με τις εντυπωσιακές Harley και τους οδηγούς και αθλητές.

Αποχαιρετώντας τους κατοίκους της Ζαχάρως, τους έδωσαν την υπόσχεση ότι θα βρεθούν σύντομα και στα σχολεία τους και συνέχισαν το ταξίδι τους με τις μηχανές προς την Αρχαία Ολυμπία.
Η δεύτερη μέρα ήταν αφιερωμένη στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Επισκέφθηκαν την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, ξεναγήθηκαν στους χώρους της και θαύμασαν τη μοναδική συλλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Εν συνεχεία, η επίσκεψη τους στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας ένωσε τα κομμάτια της Ιστορίας… Τους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες με τους Σύγχρονους και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη.

Οι εκπρόσωποι των παραπάνω συλλόγων ευχαριστούν τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και αθλητισμού κ. Νίκο Κοροβέση που είχε στηρίξει ανάλογη πρωτοβουλία και στο παρελθόν, που αγκάλιασε την πρόταση τους για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των παιδιών. Επισης ευχαριστούν την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Ζαχάρως Κωστούλα Χριστοδουλοπούλου για την άμεση ανταπόκριση και βοήθεια της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος