FOLLOW US: facebook twitter

Δειλά χαμόγελα στα κρεοπωλεία του Πύργου – Ελαφρά βελτίωση καταγράφεται στην αγοραστική κίνηση

Ημερομηνία: 30-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Οικονομία

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις των περισσότερων κρεοπωλείων του Πύργου, καθώς η αγοραστική κίνηση φαίνεται να καταγράφει ελαφρά άνοδο σε σχέση με πέρυσι. Οι πολίτες, παρά τις δυσκολίες και την αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας, κυκλοφορούν και δείχνουν διάθεση να κάνουν τις απαραίτητες αγορές για το πασχαλινό τραπέζι, ενώ από την πλευρά των επαγγελματιών έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία και υπάρχει επάρκεια στα προϊόντα.

Ο Παναγιώτης Μαλλιόπουλος δήλωσε ότι όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα η κίνηση κορυφώνεται, ενώ γίνεται προσπάθεια να συγκρατηθούν σε ικανοποιητικά επίπεδα οι τιμές και να εξυπηρετηθούν όλοι οι καταναλωτές.

«Η κίνηση αυτή τη στιγμή έχει πραγματικά κορυφωθεί και όσο περνάνε οι μέρες αύριο μεθαύριο θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. οι τιμές που έχουμε εμείς είναι 8,49€ αυτή τη στιγμή στο αρνί ολόκληρο με το κεφαλάκι, είναι σταθερή από τη Δευτέρα, δεν την έχουμε αλλάξει. Προς το παρόν πηγαίνουμε με αυτό το δεδομένο. Θα ξέρουμε σήμερα αν θα χρειαστεί να σφάξουμε και άλλα αρνιά. Ανάλογα το τι θα ψωνίσουμε και το τι θα ζητάνε οι παραγωγοί θα διαμορφωθεί και η τιμή για τη Μ. Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο. Πεποίθησή μου είναι ότι θα μείνουν σταθερές οι τιμές. Προσπαθώ να πιέσω την κατάσταση όσο μπορώ. Καταλαβαίνουμε ότι ο καταναλωτής έχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Επίσης καταλαβαίνουμε και ο παραγωγός έχει δυσκολίες μεγάλες με την τιμή του γάλακτος και του κρέατος», τόνισε και πρόσθεσε ότι τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις. «Προσπαθούμε όσο γίνεται να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας. Για αυτό το λόγο έχουμε φροντίσει να έχουμε για αύριο -και για μας είναι πρωτόγνωρο- υποδοχή στην πόρτα του καταστήματος», δήλωσε.

Θα βοηθήσει το άνοιγμα της εστίασης

Ο κρεοπώλης Γιάννης Μαλλιόπουλος δήλωσε πως το φετινό Πάσχα δεν είναι σαν το περσινο, σημειώνοντας ότι ο κόσμος δείχνει διάθεση να κάνει τις αγορές του.

«Το φετινό Πάσχα δεν έχει καμία σχέση με το περσινό που ήταν κατάθλιψη. Φέτος ο κόσμος  κυκλοφορεί, ζητάει να βγει έξω να διασκεδάσει και να ψωνίσει. Όλοι προσπαθούμε, παρά τους περιορισμούς, και μέχρι στιγμής έχει πάει πολύ καλά. Αν ανοίξει η εστίαση, πιστεύω ότι θα αλλάξει το κλίμα. Υπάρχουν μηνύματα από την αγορά αισιόδοξα μηνύματα», επισήμανε.

Ο Δημήτρης Παπαντωνόπουλος (Φάρμα Σοφιανού) δήλωσε ότι είναι λίγο περίεργη η κατάσταση φέτος με τους ετεροδημότες, προσθέτοντας ότι η ποιότητα των κρεάτων είναι υψηλή.

«Είναι λίγο περίεργη η κατάσταση το φετινό Πάσχα, γιατί δεν ξέρουμε ακόμα τι γίνεται με τους ετεροδημότες, καθώς κάποιοι φαίνεται ότι έχουν έρθει. Η κίνηση έχει ξεκινήσει πάντως δειλά δειλά σήμερα, παραγγελίες υπάρχουν, πιστεύουμε να πάνε όλα καλά. Τα κρέατα είναι όλα ποιοτικά, διαλεχτά ελληνικά. Αν ανοίξει και η εστίαση, θα ανεβεί η κίνηση περισσότερο», είπε.

Ο πρόεδρος των Κρεοπωλών Ηλείας, Στάθης Παπανδρέου, ανέφερε στην Πρωινή ότι η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε υποτονονικά, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα για άνοδο τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο.

«Υποτονικά ξεκινήσαμε από την αρχή της εβδομάδας, θα δούμε αύριο μεθαύριο τι θα γίνει. Ο κόσμος δυσκολεύεται, είναι ακόμα μουδιασμένος. Επειδή όμως γενικά είμαστε της τελευταίας στιγμής, θα περιμένουμε και τις επόμενες ημέρες», σημείωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος