FOLLOW US: facebook twitter

«Μαύρο» Πάσχα και φέτος για το ΚΤΕΛ Ηλείας

Ημερομηνία: 30-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
Κατακόρυφη η πτώση της επιβατικής κίνησης και υψηλό το λειτουργικό κόστος

Κατακόρυφη πτώση καταγράφει και φέτος η επιβατική κίνηση στο ΚΤΕΛ Ηλείας, αφού η απαγόρευση της καθόδου των ετεροδημοτών σε συνδυασμό με τη υποχρεωτικά μειωμένη πληρότητα λόγω covidδεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για ανάκαμψη.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο υπεύθυνος του Γραφείου Κίνησης, Κώστας Καλαμπόκας, οι συγκρίσεις με το 2019 προκαλούν απογοήτευση και θλίψη.

«Και φέτος η επιβατική κίνηση είναι ακόμα μια τραγωδία. Από το 221 δρομολόγια προς Αθήνα το 2019, φέτος έχουμε 84, πτώση που φτάνει το 62%. Αν λάβουμε υπόψη και ότι με την επιβολή υποχρεωτικής πληρότητας 62% σε κάθε λεωφορείο, τότε η πτώση φτάνει το 78%. Για παράδειγμα, το 2019 είχαμε μέσο όρο 42 άτομα ανά λεωφορείο και τώρα είμαστε υποχρεωτικά στα 27. Από τους 55.000 επιβάτες φτάνουμε φέτος σε μόλις 1100!», εξήγησε ο κ. Καλαμπόκας περιγράφοντας το τρομακτικό μέγεθος της «καθίζησης».

Όπως τόνισε, ο συνδυασμός της μειωμένης κίνησης με την ταυτόχρονη αύξηση του κοστους των μετακινήσεων ισοδυναμεί με θηλιά.

«Από τη στιγμή που υπάρχει υποχρεωτική πληρότητα 65%, είμαστε αναγκασμένοι να βάζουμε δύο οχήματα ανά δρομολόγιο για να εξυπηρετήσουμε το επιβατικό κοινό, και επί της ουσίας εκτελείται ένα δρομολόγιο με άδειο λεωφορείο, εκτοξεύοντας το λειτουργικό κόστος και ενώ λειτουργούμε ήδη παθητικά. Η μόνη αύξηση που καταγράφεται είναι στα δέματα προς Αθήνα.

Παράλληλα, επισήμανε ότι θα πρέπει τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να διενεργούν ελέγχους στους επιβάτες πριν από την έναρξη των δρομολογίων, ώστε να αποφεύγονται περιστατικά με ελέγχους στα διόδια, όπου οι Αρχές κατεβάζουν πολίτες από τα λεωφορεία, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν.

«Πιστεύω ότι πρέπει να γίνε κάτι καλύτερο με τους ελέγχους, τουλάχιστον να γίνεται πριν ξεκινήσει το δρομολόγιο. Αυτό δεν είναι δική μας αρμοδιότητα και δεν έχουμε δικαιδοσία να το κάνουμε. Δεν είναι ωραίο να βλέπουμε να κατεβάζουν επιβάτες στα διόδια, οι οποίοι θα επιστρέψουν πώς;», σχολίασε και εξέφρασε την προσδοκία για σταδιακή ανάκαμψη το καλοκαίρι.

«Όσο αυξάνονται οι εμβολιασμοί και μειώνονται τα κρούσματα, πιστεύουμε ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση Ο κόσμος έχει ανάγκη να ταξιδέψει και προσδοκάμε σε άνοδο τόσο της υπεραστικής επιβατικής κίνησης όσο και της τοπικής, η οποία είναι ανύπαρκτη αυτή τη στιγμή», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος