FOLLOW US: facebook twitter

Ο σπουδαίος ρόλος του ΤΕΕ 100 χρόνια από την ίδρυσή του

Ημερομηνία: 29-04-2024 | Συντάκτης:

Το Roadshow του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος χθες στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή

-Τους επισκέπτες υποδέχονταν ο πρόεδρος της ΝΕ Ηλείας του ΤΕΕ Χρ. Γεωργακόπουλος

Γράφει η Κική Κολοβέρου – kkoloverou@yahoo.gr


Τον σπουδαίο ρόλο που έχει διαδραματίσει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και οι Μηχανικοί στα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΤΕΕ, είχαν την ευκαιρία να γνωρίζουν, μικροί και μεγάλοι, που επισκέφθηκαν χθες το κινητό περίπτερο -Roadshow- που στάθμευσε για μια ημέρα στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο.

Μια ξεχωριστή εμπειρία, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του, που στόχο είχε να μεταφέρει το μήνυμα για το ρόλο και το έργο των Ελλήνων Μηχανικών και του επαγγελματικού τους φορέα, του ΤΕΕ, στην ανόρθωση και ανάπτυξη της χώρας τον τελευταίο αιώνα και για την μετάβαση στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό, με έμφαση στην ανθεκτικότητα, σήμερα και στη νέα εποχή.

Μικρούς και μεγάλους, μηχανικούς και πολίτες, υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος και στελέχη του τμήματος, οι οποίοι και ενημέρωσαν το κοινό και έλυσαν τις απορίες τους.

“Φιλοξενούμε σήμερα στον Πύργο, στο Θεματικό Πάρκο το επετειακό όχημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στα πλαίσια των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του. Ένα όχημα το οποίο είναι κατάλληλα διαμορφωμένο ώστε να παρουσιάσει και να φέρει σε επαφή τον κόσμο, με το ρόλο που έχει διαδραματίσει το ΤΕΕ τα εκατό αυτά χρόνια ως σύμβουλος της πολιτείας και αρωγός σε κάθε μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας έπειτα από την όποια καταστροφή έχει συμβεί αλλά και βάζοντας τους κανόνες και δημιουργώντας τις βάσεις στις οποίες εμείς οι Μηχανικοί σχεδιάζουμε σήμερα σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΕ Ηλείας του ΤΕΕ κ. Γεωργακόπουλος και πρόσθεσε ότι δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά και να έρθουν σε επαφή με το επάγγελμα του μηχανικού.

“Θα πρότεινα να σχηματίσουμε στο μυαλό μας μια εικόνα, (η οποία υπάρχει διαθέσιμη στο διαδίκτυο), μια πυραμίδα και μπροστά να κάνει πτήση ένα αεροσκάφος. Θέλω να πω, ότι ο πρώτος αρχιτέκτονας καταγεγραμμένος στην ιστορία 2000 π.χ. και οι σύγχρονοι σχεδιαστές και μηχανικοί αεροσκαφών, αεροναυπηγοί μηχανικοί, 2000 μ.χ. , είναι “παρών” σε κάθε μεγάλο έργο της ανθρωπότητας”.

“Μηχανικός: ο άνθρωπος που εμπλέκεται σε κάθε δράση του σύγχρονου ανθρώπου”

Κατά την επίσκεψη στο κινητό περίπτερο, οι πολίτες πέρα από την ιστορία των 100 χρόνων του ΤΕΕ, βλέπει την εξέλιξη των κατασκευών και της τεχνολογίας που σχετίζεται με την κατασκευή και διαπιστώνει τι εννοούν όταν λένε Μηχανικός.

“Εννοούμε τον άνθρωπο που εμπλέκεται σχεδόν σε κάθε δράση, σε κάθε κίνηση του ανθρώπου, ειδικά του σύγχρονου ανθρώπου σήμερα. Αυτό που διακυβεύεται σήμερα, περισσότερο από ποτέ είναι η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος. Το ΤΕΕ έχει θέσει ως στόχο, δράσεις σχετικές και ήδη έχει υλοποιήσει, αλλά στο μέλλον ακόμα περισσότερο σχετικές με την προστασία του περιβάλλοντος και με την χρήση και ανάπτυξη της τεχνικής νοημοσύνης αλλά πάντα με ηθικά όρια και προς το συμφέρον του ανθρώπου. Και ταυτόχρονα στη μετάβαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη” κατέληξε ο κ. Γεωργακόπουλος και ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύργου Βασίλη Παναγόπουλο, τους εργαζόμενους στην Δημοτική Επιχείρηση Πύργου και τον Ηλεκτρολόγο του Δήμου Γιώργο Ράλλη για την πολύτιμη βοήθεια τους και την παραχώρηση του χώρου στο Θεματικό Πάρκο.

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες στη δράση, πήραν δώρα γραφική ύλη ενώ συμμετείχαν συμπληρώνοντας κουΐζ σχετικά με όσα είχαν παρακολουθήσει τις οθόνες, σε διαγωνισμό που θα γίνει μετά το τέλος του Roadshow με πλούσια δώρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος