FOLLOW US: facebook twitter

ΔΑΟΚ Ηλείας για φυτεύσεις οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου: 18 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων

Ημερομηνία: 09-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Από τη Δ/νση Αγροτικής  Οικονομίας & Κτηνιατρικής υπενθυμίζεται ότι έχει ανοίξει  η εφαρμογή για την υποβολή  αιτήσεων νέων φυτεύσεων οινοποιήσιμων ποικιλιών  αμπέλου για το έτος 2021 και λήγει την 18η Νοεμβρίου.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα  του Υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης & Τροφίμων www.minagric.gr  και στις Ψηφιακές Υπηρεσίες επιλέγουμε την  Αίτηση Αδειών Νέας Φύτευσης.  Δικαίωμα υποβολής έχουν τα φυσικά & νομικά πρόσωπα. Η επιλεξιμότητα των αιτήσεων κρίνεται από την ύπαρξη αγροτεμαχίου ιδιόκτητου (με τους αντίστοιχους τίτλους και την μεταγραφή τους ) ή ενοικιαζόμενου. Η διάρκεια των  μισθωτηρίων πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 7 ετών και να έχουν θεώρηση του γνησίου των υπογραφών των συμβαλλομένων.. Η ελάχιστη απαιτούμενη έκταση ορίζεται το 1 στρέμμα.

Τα κριτήρια προτεραιότητας , με συμπλήρωση των αντίστοιχων πεδίων ανά κατηγορία είναι :

α  Νεοεισερχόμενος,  σύμφωνα με Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και Αμπελουργικού Μητρώου (επισυνάπτεται η βεβαίωση )

β. Αμπελουργός ενταγμένος στη βιολογική ή ολοκληρωμένη διαχείριση (επισύναψη αντίστοιχου εγγράφου) .  Ο αιτών ( μη κάτοχος αμπελουργικής  εκμετάλλευσης) δεσμεύεται με υπεύθυνη δήλωση του Ν . 1599/86 να συμμορφωθεί για ελάχιστη περίοδο πέντε ετών στην βιολογική ή ολοκληρωμένη διαχείριση.

γ. Σύνολο γεωργικής εκμετάλλευσης μεγαλύτερο των 5 στρεμμάτων  και αμπελουργική  εκμετάλλευση  με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου βάσει αμπελουργικού μητρώου.

δ. Συμπεριφορά παραγωγού (κάτοχος παράνομων φυτεύσεων)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος