FOLLOW US: facebook twitter

Στην Ε.Ε οι φάκελοι για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες κηπευτικών & το υπαίθριο καρπούζι

Ημερομηνία: 09-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα
Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρέθηκε η Ο.Π Αμαλιάδας μαζί με τον βουλευτή Α. Νικολακόπουλο προωθώντας  το αίτημα και τα στοιχεία για την ένταξη στις αποζημιώσεις λόγω πανδημίας και των Ηλείων παραγωγών

Στην Ε.Ε ταξιδεύουν πλέον οι φάκελοι των πληγέντων Ηλείων αγροτών διεκδικώντας αποζημιώσεις  λόγω της οικονομικής ζημιάς που υπέστησαν από την πανδημία όπως όλοι οι υπόλοιποι παραγωγοί της χώρας, αφενός για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες κηπευτικών και αφετέρου για το υπαίθριο καρπούζι που είτε πωλήθηκε σε εξευτελιστικές τιμές, είτε παράμεινε και σάπισε στα χωράφια. Την Παρασκευή το πρωί ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος μαζί με τον αντιπρόεδρο κ. Σωτήρη Κακαλέτρη συνοδευόμενοι από τον βουλευτή Ηλείας της ΝΔ κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο, επισκέφθηκαν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και είχαν συνεργασία με τον Δ/ντή του Γραφείου του Υπουργού και τους τεχνοκράτες που ετοίμασαν τους φακέλους των πληγέντων παραγωγών διαμορφώνοντας το αίτημα των αποζημιώσεσων. Η Ο.Π Αμαλιάδας κατέθεσε τους δικούς της φακέλους για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες και το υπαίθριο καρπούζι της Ηλείας και ήδη εστάλησαν στην Ε.Ε αναμένοντας έγκριση για αποζημιώσεις.

Όπως δήλωσε στην Πρωινή ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος «εγώ μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος που μετά από πολύμηνες προσπάθειες και τουλάχιστον 5-6 επισκέψεις μας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η Ομάδα Παραγωγών κατάφερε να περάσει το αίτημά της στο Υπουργείο για την κάλυψη της ζημιάς στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες κηπευτικών λόγω της πανδημίας,  στέλνοντας και τους φακέλους των Ηλείων παραγωγών στην Ε.Ε μαζί με εκείνων της υπόλοιπης Ελλάδας. Γιατί θα ήταν άδικο να αποζημιωθεί μόνο η Κρήτη και όχι η Ηλεία.  Παράλληλα κάναμε μια ακόμα μεγάλη προσπάθεια και ακολουθήσαμε όλη την σ χετική διαδικασία που μας ζητήθηκε, να υποβάλλουμε φάκελο για την αποζημίωση του υπαίθριου καρπουζιού που για την Ηλεία αντιστοιχεί σε 20.000 στρέμματα και που βρισκόταν ακόμα σε εκκρεμότητα και ελπίζουμε πλέον ότι θα αποζημιωθούν και αυτά για την οικονομική ζημιά που υπέστησαν οι καρπουζοπαραγωγοί του νομού.  Ελπίζουμε ότι η απάντηση θα είναι θετική όπως έχει γίνει και με το καρπούζι χαμηλής κάλυψης  της Ηλεία του οποίου εγκριθηκε όπως είναι γνωστό η αποζημίωση και ενδέχεται μάλιστα εντός των ημερών να βγει στον αέρα πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων από τους πληγέντες παραγωγούς. Εμείς ως Ομάδα Παραγωγών πιστεύουμε ότι ακόμα και ένα ευρώ να μπει στο νομό μας είναι κέρδος και γι αυτό πασχίζουμε και αγωνιζόμαστε σε όλα τα επίπεδα. Ευελπιστούμε τα αποτελέσματα να είναι θετικά για τους παραγωγούς μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος