FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Θ. Αυγερινοπούλου: Συνεργασία για τις εξαγωγές σταφίδας και εργάτες γης

Ημερομηνία: 17-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Στην Ηλεία ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητήριου Ελλάδος

Οι νέοι ορίζοντες που έχουν ανοίξει μέσα από την δημιουργία ισχυρής βάσης συνεργασίας της νέας Ομάδας Παραγωγών Σταφίδας της Ηλείας με την μεγάλη αγορά της Ινδίας, βρέθηκαν στον επίκεντρο της συνάντησης σταφιδοπαραγωγών του Νομού με τον Πρόεδρο του ελληνο-ινδικού επιμελητηρίου κ. Άγγελο Τσαβδάρη και τον ειδικό συμβούλό του κ. Νικόλαο Τετριμίδα, το απόγευμα της Δευτέρας, στο κτίριο της Π.Ε Ηλείας, στον Πύργο. Στην διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και η υπ. Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξης αυτής της ξεχωριστής σημασίας συνεργασίας, επισημάνθηκε η δυναμική που μπορεί να δώσει τόσο στην σταφίδα όσο και σε άλλα ηλειακά προϊόντα, το νέο εξαγωγικό μονοπάτι με μια χώρα-εμπορικό σύμμαχο, σε μια τεράστια σε έκταση και πληθυσμό χώρα.

Σε μία προσπάθεια ερμηνευτικής προσέγγισης, το ταξίδι του Προέδρου  του Ελληνο-ινδικού Επιμελητήριου, κ. Άγγελου Τσαβδάρης, προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού βρέθηκε  για δεύτερη φορά, μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, στην Ηλεία. Στόχος ήταν η καταγραφή των ήδη διαθέσιμων αλλά και των παραγόμενων νέων  ποσοτήτων σταφίδας, προκειμένου να χαρτογραφηθούν  οι λεπτομέρειες της επικείμενης συνεργασίας μεταξύ των παραγωγών και του Επιμελητηρίου, για να προχωρήσουν οι προσυμφωνίες και να ξεκινήσει ο πρώτος κύκλος εξαγωγικών επαφών.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού της εξαγωγικής δραστηριότητας, οργανώνεται ταξίδιτο επόμενο χρονικό διάστημα, στην Ινδία, με στόχο οι εκπρόσωποι των σταφιδοπαραγωγών της Ηλείας να έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν από κοντά για τα διαδικαστικά της σύναψης συμφωνίας, τις προδιαγραφές, τις τιμές, τις ποσοτικές και ποιοτικές προϋποθέσεις, ώστε να ολοκληρωθεί μία πρώτη συνεργασία, εξαγωγής της σταφίδας της Ηλείας στην Ινδία.

Όπως τόνισε ο κ. Τσαβδάρης, αρωγός αυτής της πολυδιάστατης προσπάθειας είναι η κα Αυγερινοπούλου, που με  τη συστηματική της συλλογική εργασία και σε συνάρτηση με τις σύγχρονες οικονομικές τεχνικές του εξαγωγικού marketing, συμβάλλει συλλογικά με τον τρόπο της στην κατάκτηση της αγοράς μιας χώρας του 1,5 δις κατοίκων, κάτι που για έναν μεμονωμένο παραγωγό θα ήταν ουτοπία.

Η κα Αυγερινοπούλου, μιλώντας με τους παραγωγούς, και έχοντας υπόψη το εφαρμοσμένο  εξαγωγικό marketing, αναφέρθηκε σταπεριθώρια επανεκκίνησης του προϊόντος και της δυναμικής που ανακτά μέσα από στοχευμένη στρατηγική της προώθησης της τυποποίησης και των δυναμικών συνεργειών.

Συνεργασία και για εργατικά χέρια…

Στη συνέχεια ο Προέδρος του Ελληνο-ινδικού Επιμελητηρίου ενημέρωσε τους παραγωγούς για τη δυνατότητα της Ινδίας να συμβάλει στην κάλυψη των μεγάλων αναγκών των ελληνικών επιχειρήσεων και των αγροτών σε εργατικό δυναμικό. Μία πρωτοβουλία του Επιμελητήριου να συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση με συγκεκριμένα μέτρα που θεωρεί αναγκαία ώστε να διευκολυνθεί η μετάκληση εργατών από την Ινδία.

Με αυτό το σκεπτικό, το Επιμελητήριο προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, καταθέτοντας στην κυβέρνηση μία ολιστική προσέγγιση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος των εργατών γης, αλλά και των άλλων κατηγοριών, μέσω ενός συγκροτημένου και αξιόπιστου προγράμματος με τον τίτλο «ΕΥΤΟΠΙΑ», με ιδιωτικοοικονομικά χαρακτηριστικά, προς πλήρη διευκόλυνση των παραγωγών. Η αξιολόγηση του προγράμματος «ΕΥΤΟΠΙΑ» από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης αναμένεται το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η εφαρμογή του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος