FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Καλαματιανός: «Η κυβέρνηση τελειώνει όπως άρχισε: με εμπαιγμό για την Ηλεία!»

Ημερομηνία: 28-03-2023 | Συντάκτης:

Λίγες εβδομάδες έμειναν και επίσημα, για να ολοκληρωθεί η καταστροφική θητεία αυτής της κυβέρνησης. Μια κυβέρνηση ανεύθυνη και αλαζονική. Μια κυβέρνηση που έχει οξύνει τις κοινωνικές ανισότητες και έχει γιγαντώσει το αίσθημα της αδικίας. Μια κυβέρνηση που αφήνει τους πολίτες έρμαια της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας. Αλλά και μια κυβέρνηση, που ακόμα και στις τελευταίες ημέρες της προσπαθεί να τακτοποιήσει ημετέρους και να κάνει εξυπηρετήσεις. 

Τα θλιβερά πεπραγμένα της είναι γνωστά και στο νομό μας. Εδώ και σχεδόν 4 χρόνια έχουμε βιώσει την εγκατάλειψη. Δημόσια Υγεία, Υποδομές, Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Πρωτογενής Τομέας αποτέλεσαν αντικείμενα κυβερνητικής υποβάθμισης, ξηλώματος, πειραματισμού και εμπαιγμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απομάκρυνση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων. Σήμερα, η κυβέρνηση έρχεται να μας τη θυμίσει με τον πλέον κυνικό τρόπο.

Με ρύθμιση της αρμόδιας Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων που θα τεθεί σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή, προβλέπεται η ίδρυση Τμήματος Ψυχολογίας στη Σχολή Επιστημών Αγωγής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ασφαλώς, το ζήτημα δεν είναι γιατί ιδρύεται το συγκεκριμένο Τμήμα. Αυτό που μας προκαλεί αγανάκτηση είναι, πως, ενώ σε άλλες περιοχές της Χώρας ιδρύονται με ευκολία Πανεπιστημιακά Τμήματα, στο νομό μας τα μέχρι πρότινος λειτουργούντα Τμήματα, που είχαν ιδρυθεί με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εκδιώχθηκαν. Τα υπονόμευσαν, τα απαξίωσαν και τελικά τα έδιωξαν.

Η Μουσειολογία στον Πύργο, η Γεωπονία στην Αμαλιάδα και το θεσμοθετημένο ΤΕΦΑΑ έπεσαν θύματα της κυβερνητικής εμμονής. Το πιο εξοργιστικό, είναι ότι προσπάθησαν να μας πείσουν πως το πρόβλημα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντοπίζεται στην Ηλεία και στα Τμήματά της. Οι κυβερνώντες δεν δίστασαν να σβήσουν το νομό από τον πανεπιστημιακό χάρτη, υπογράφοντας με αυτό τον τρόπο τον επιστημονικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και αναπτυξιακό αποκλεισμό του. Δεν δίστασαν να απομακρύνουν εκατοντάδες φοιτητές από τον τόπο που είχαν επιλέξει να σπουδάσουν, υποχρεώνοντάς τους να αλλάξουν προγραμματισμό, αυτοί και οι οικογένειές τους, εν μέσω, μάλιστα, οικονομικής κρίσης. Τώρα, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ιδρύουν, ξαφνικά, νέα Τμήματα σε άλλες περιοχές της επικράτειας. Φυσικά, για την Ηλεία ούτε λόγος να γίνεται. Μας καλούν να αρκεστούμε σε κάποια προγράμματα και ΙΕΚ!

Οι πολίτες της Ηλείας γνωρίζουν πολύ καλά τι αφήνει στον τόπο μας αυτή η κυβέρνηση. Έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους και με την ψήφο τους στις 21 του Μάη θα αποδοκιμάσουν αυτούς που ευθύνονται για το πισωγύρισμα στο νομό. Θα επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και την προοδευτική διακυβέρνηση για να αποκαταστήσει την αδικία και να επαναφέρει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο νομό μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος