FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Καλαματιανός: «Η κοινωνία ζητάει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά της»

Ημερομηνία: 01-06-2023 | Συντάκτης:

Την αναγκαιότητα ύπαρξης στοχευμένων πολιτικών που θα ενισχύουν το εισόδημα της κοινωνικής πλειοψηφίας, υπογράμμισε σε τηλεοπτική του παρουσία ο Διονύσης Καλαματιανός, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. έχει καταθέσει συγκεκριμένη δέσμη μέτρων ανακούφισης των πολιτών.

«Αυτό που ζητάει ο ελληνικός λαός είναι λύσεις στα προβλήματά του. Ζητάει άμβλυνση των ανισοτήτων. Ζητάει απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητά του.

Τώρα ήρθε η ώρα να αναδείξουμε το πρόγραμμα και τις προτάσεις μας για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, για τη Δημόσια Υγεία και Παιδεία. Να μιλήσουμε με σαφήνεια, με ποιον τρόπο θα μπορέσουν οι πολίτες να έχουν καλύτερο εισόδημα. Πως δεν θα χάσουν το σπίτι τους, την επαγγελματική στέγη και το χωράφι τους.

Μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει προτείνει:

  • την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ με ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή στο ύψος του πληθωρισμού,
  • την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος,
  • τη θέσπιση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού,
  • την αύξηση του αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ,
  • τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής για χρέη που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία και 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου ποσού,
  • την προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης.

Σε ότι αφορά τους συνταξιούχους, έχουμε δεσμευτεί με συγκεκριμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει:

  • την επαναφορά της 13ης σύνταξης που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019 και στη συνέχεια κατάργησε η ΝΔ το 2020,
  • την καταβολή αναδρομικών ύψους 2,5 δισ. ευρώ,
  • τη χορήγηση της αύξησης του 7,5% για το 2023 σε όλους τους συνταξιούχους, ανεξαρτήτως της ύπαρξης προσωπικής διαφοράς.»

Στη συνέχεια, ο Ηλείος Βουλευτής αναφέρθηκε στο φιάσκο της κατάρρευσης της τράπεζας θεμάτων.

«Δεκάδες χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες έμειναν για ώρες να περιμένουν μέσα στις τάξεις τους, εξαιτίας της κατάρρευσης του συστήματος. Είναι σαφές ότι δεν ήταν έτοιμη η κυβέρνηση. Δεν φταίει, όμως, η υπηρεσιακή. Την ευθύνη την έχει η απελθούσα κυβέρνηση της ΝΔ που δεν προετοίμασε όσα θα έπρεπε. Δεν φρόντισε για την ασφάλεια της πλατφόρμας. 

Διαρκώς ακούμε για το δήθεν ψηφιακό άλμα που έχει κάνει η απελθούσα κυβέρνηση της ΝΔ. Η αλήθεια, όμως, είναι η σημερινή θλιβερή κατάσταση. Βεβαίως, είναι καλό να έχεις ψηφιακές αιτήσεις και υπηρεσίες, αλλά το πρώτο που πρέπει να υφίσταται είναι η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και όπως αποδεικνύεται, αυτό δεν υπάρχει. Είναι ένα ζήτημα που μας ανησυχεί, καθώς έρχονται και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.»

Κλείνοντας, ο Διονύσης Καλαματιανός τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στοχεύει στην ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών.

«Θέλουμε να κινητοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που έχουμε. Να απευθυνθούμε σε κάθε Έλληνα και σε κάθε Ελληνίδα ξεχωριστά. Μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα και να ανατρέψουμε τους δυσμενείς συσχετισμούς. Σε κάθε περίπτωση, όμως, έχουμε χρέος να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο μιας παντοδύναμης και ανεξέλεγκτης ΝΔ.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος