FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Αβραμόπουλος: «Με γνώση και εμπειρία για την Ηλεία»

Ημερομηνία: 08-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Πολιτική

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. σήμερα στην «Πρωινή»

«Ήρθε η ώρα να συμβάλλω μαζί με όλους τους άλλους, για να ανοίξει ένας καινούργιος δρόμος για τον πανέμορφο αυτό τόπο»

«Μην αφήσουμε τα προσωπικά και τα μικρά να μικρύνουν το μεγάλο σκοπό να δούμε συνολικά την Ηλεία να προοδεύει. Με άλλα λόγια, λιγότερο τοπικισμός και «εγώ» και περισσότερη συλλογική ευθύνη»

«Η συμμετοχή μου εδώ, σηματοδοτεί και κάτι άλλο. Μια στροφή των κέντρων λήψεων αποφάσεων από την Αθήνα στην ελληνική περιφέρεια»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στην Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

«Όλη αυτή η διαδρομή, η εμπειρία, η γνώση και η χωρίς εξαρτήσεις συμμετοχή μου στη δημόσια ζωή, τίθενται στην υπηρεσία των συμπατριωτών μας και του τόπου μας». Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς είναι ένας πολιτικός που έχει υπηρετήσει την πατρίδα και τους πολίτες της, ως διπλωμάτης, υπουργός και δήμαρχος, διαθέτοντας γνώση και μεγάλη εμπειρία.

Σήμερα, μιλάει στην «Πρωινή» για την Ηλεία, τόπο καταγωγής του πατέρα του, στον οποίο φιλοδοξεί να προσφέρει, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συλλογικής προσπάθειας, ενότητας και σύμπνοιας «για να ανοίξει» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «ένας καινούργιος δρόμος για τον πανέμορφο αυτό τόπο, που ανεξήγητα έχει βρεθεί ουραγός σε ανάπτυξη».

Κύριε Αβραμόπουλε γιατί στην Ηλεία;

Είναι αλήθεια ότι πολλοί εξεπλάγησαν με την επιλογή μου αυτή τη φορά να κατέλθω ως υποψήφιος στην Ηλεία, στην γενέτειρα του πατέρα μου, στον τόπο όπου έζησα τα παιδικά μου χρόνια και τον οποίο στην όλη μου πορεία επισκεπτόμουνα.

Εδώ και μάλιστα στην Αμαλιάδα και το Αυγείο, μέχρι και πέρυσι, ζούσαν τα αδέλφια του πατέρα μου.Όπως ίσως γνωρίζετε, με την όποια δημόσια και πολιτική ιδιότητά μου, ήμουν πάντα κοντά στον τόπο μας και στην Ηλειακή κοινωνία.

Ήρθε η ώρα να συμβάλλω μαζί με όλους τους άλλους, που τίθενται στην υπηρεσία του Νομού μας, για να ανοίξει ένας καινούργιος δρόμος για τον πανέμορφο αυτό τόπο, που ανεξήγητα έχει βρεθεί ουραγός σε ανάπτυξη.

Το κίνητρό μου, ήταν και παραμένει να δω την Ηλεία να αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, να δίνει αισιοδοξία στις νεώτερες γενιές και να αναβαθμίζει τη συμμετοχή της στη συλλογική εθνική προσπάθεια, τόσο στον πρωτογενή τομέα, όσο και σε σύγχρονες υποδομές και στο πεδίο της τουριστικής ανάπτυξης.

Με άλλα λόγια, ανοίγεται ένας ακόμα καινούργιος δρόμος, από τους πολλούς που έχουν προηγηθεί, με καθαρή φιλοδοξία να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον τόπο μας.

Όλη αυτή η διαδρομή, η εμπειρία, η γνώση και η χωρίς εξαρτήσεις συμμετοχή μου στη δημόσια ζωή, τίθενται στην υπηρεσία των συμπατριωτών μας και του τόπου μας.

Σας ακούσαμε να λέτε πως όλα τα προηγούμενα χρόνια πάντα βοηθούσατε την Ηλεία από τις θέσεις εξουσίας που κατείχατε, στην επίλυση διαφόρων θεμάτων… Όπως;

Αυτό εννοούσα πρωτύτερα. Αφού όμως με ρωτάτε, θα σας θυμίσω μια σειρά από σημαντικά έργα που έγιναν εδώ, την περίοδο που ήμουν Υπουργός Υγείας όπως η θεμελίωση και παράδοση στους κατοίκους της Ζαχάρως, σε εννέα μήνες μέσα, ενός σύγχρονου Κέντρου Υγείας, όπως η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδος, με τη σύσταση καρδιολογικής κλινικής και την αποπεράτωση της νέας πτέρυγας σε συνδυασμό με την αύξηση των κλινών.

Να θυμηθούμε το πολυδύναμο ιατρείο στα Λεχαινά, την αναβάθμιση περιφερειακών ιατρείων της Ηλείας και την ίδρυση νέων σε Μπόρσι και Αγραπιδοχώρι καθώς και την κατασκευή νέου περιφερειακού ιατρείου στην Εφύρα. Παράλληλα, τη σύσταση τριών διθέσιων περιφερειακών ιατρείων στην ορεινή Ηλεία.

Το 2007 υπέγραψα για την ενίσχυση του νοσοκομείου του Πύργου με 18 γιατρούς, του νοσοκομείου της Αμαλιάδας με 12 γιατρούς και 6 του ΚΥ Σιμόπουλου όπως και σε άλλα Κέντρα Υγείας. Και όλα αυτά από αγάπη για τον τόπο και βέβαια, χωρίς καν την υποψία τότε, ότι δεκατέσσερα χρόνια αργότερα θα επέλεγα να συμμετάσχω στις εθνικές εκλογές, ως υποψήφιος.

Με άλλα λόγια χωρίς υστεροβουλία, παρά μόνο από σεβασμό και αγάπη για την Ηλεία.

Και βέβαια εγκατέστησα σε μόνιμη βάση ένα σταθερό μηχανισμό παροχής βοήθειας την περίοδο των σεισμών και των πυρκαγιών στηρίζοντας οικονομικά και την αποκατάσταση των ζημιών που είχαν προκληθεί σε εκκλησίες του Νομού και φυσικά με τη συνεχή στήριξη των θυμάτων από την καταστροφική φωτιά του 2007.

Η προεκλογική εκστρατεία στην επαρχία όπως ήδη θα έχετε διαπιστώσει έχει πολλές διαφορές σε σχέση με όλα όσα γνωρίζατε μέχρι τώρα. Στο λίγο διάστημα που σας γνωρίζουμε από την επικοινωνιακή προσέγγιση που έχετε επιλέξει διακρίνουμε ότι ο πολιτικός σας λόγος και ο πολιτικός σας πολιτισμός απέναντι στους συνυποψηφίους σας, αποτελεί ένα ακόμα προσόν σας. Που στοχεύετε;

Ανάμεσα στα άλλα, έχω θέσει ως μία από τις προτεραιότητές μου, να συμβάλλω στην αναβάθμιση της πολιτικής στην Ηλεία μέσα από μια σειρά από πρωτοβουλίες για την καλλιέργεια ενός βαθμού συνεννόησης και αλληλεγγύης ανάμεσα στους πολιτικούς όλων των χώρων, ώστε να μοιρασθούμε όλοι κοινούς στόχους για την ενίσχυση και την αναβάθμιση του Νομού μας, σε όλα τα επίπεδα.

Με άλλα λόγια, πρωτοβουλίες για την εμπέδωση αρχών πολιτικού και δημοκρατικού πολιτισμού. Και αυτό στη βάση ότι όλοι, το καλό του τόπου μας θέλουμε και δεν πρέπει να αφήνουμε να παρεισφρέουν μικρά και ασήμαντα, τόσο στις πολιτικές, όσο και στις διαπροσωπικές, ανάμεσα στους πολιτικούς, σχέσεις. Αυτό μεταφράζεται σε ένα διαρκές μήνυμα σεβασμού και εκτίμησης προς τους συνυποψήφιους μου.

Αδιαμφισβήτητα, διαθέτετε γνώση και πολυετή εμπειρία. Με ποιο τρόπο θα καταφέρετε να αλλάξετε την πορεία της Ηλείας που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης παρά το γεγονός ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει αν είχαν αξιοποιηθεί κατάλληλα θα βρισκόταν πολύ υψηλότερα…

Το επεσήμανα και στο ξεκίνημα της κουβέντας μας. Η συμπυκνωμένη εμπειρία και γνώση σε συνδυασμό με την αγάπη για αυτόν τον τόπο και με την καλλιέργεια όρων συναντίληψης και συνεργασίας με όλους, μας επιτρέπει να υιοθετήσουμε ένα κοινό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του τόπου.

Στις γενικές επισημάνσεις και διαπιστώσεις όλοι συμφωνούμε.

Είμαι βέβαιος, ότι δεν θα δυσκολευθούμε να βρούμε και κοινό δρόμο.

Δικαίως οι Ηλείοι απαιτούν όλα εκείνα που αναλογούν στον Νομό μας, του οποίου τα συγκριτικά πλεονεκτήματα υπερέχουν αλλά δεν έχουν τύχει αξιοποίησης.

Και τις ευθύνες θα πρέπει να τις μοιρασθούμε όλοι.

Τόσο για το τι δεν έχει γίνει, όσο και το τι πρέπει να γίνει.

Και ξέρουμε τι ακριβώς χρειάζεται ο τόπος για να πάει μπροστά.

Η δε συμμετοχή μου εδώ, σηματοδοτεί και κάτι άλλο, ή τουλάχιστον αυτό θα ήθελα να σηματοδοτήσει. Μια στροφή των κέντρων λήψεων αποφάσεων από την Αθήνα στην ελληνική περιφέρεια.

Γιατί αν αυτό δεν γίνει, τότε τα αστικά κέντρα είναι τα πρώτα που θα υποφέρουν μετά τις τόσες απανωτές κρίσεις.

Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους νέους μας που βλέπουμε ότι απέχουν και αδιαφορούν για την πολιτική; Και ποιο προς τους αναποφάσιστους;

Είναι αλήθεια ότι η τελευταία δεκαετία έχουν δοκιμαστεί οι σχέσεις των νέων ανθρώπων με την πολιτική. Ο σκοτεινός ορίζοντας του μέλλοντος των νέων ανθρώπων, που έχει να κάνει με τις κρίσεις που βιώνουμε, τους οδηγεί σε μια αντιπολιτική διαμαρτυρία και δυσπιστία.

Όπως γνωρίζετε, ζήτησα να συνομιλήσω με νέους στην Ηλεία. Στην ανοιχτή αυτή πρόσκληση ανταποκρίθηκαν τριακόσια είκοσι νέα παιδιά και δεν σας κρύβω, ότι ήταν μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις που έχω ζήσει αυτήν την περίοδο στο Νομό μας.

Τα νέα παιδιά θέλουν λίγα λόγια και πλήρη κατανόηση των σκέψεων και των προβλημάτων τους.

Έχω και εγώ παιδιά της ηλικίας τους και έχω ίδια αντίληψη για το τι περιμένουν από τη δική μας γενιά. Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην πολιτική και κατ΄ επέκταση στην ίδια τη δημοκρατία, μπορεί να επιτευχθεί. Όχι με κούφια λόγια και υποσχέσεις αλλά με μέτρα και συγκεκριμένες πολιτικές δράσεις.

Το ανταγωνιστικό περιβάλλον, που έχει πλέον εγκατασταθεί, απαιτεί κανόνες αξιοκρατίας, έτσι ώστε να μπορούν να ασκούν το δικαίωμά τους στο όνειρο και την προσπάθεια, με ασφάλεια, μακριά και πάνω από τις πελατειακές σχέσεις, που συνοδεύουν ακόμα παλαιοκομματικές αντιλήψεις και συμπεριφορές.

Αυτό που χρειάζεται η Ηλεία είναι να δούμε και να δουλέψουμε για τη μεγάλη εικόνα της ανάπτυξης του Νομού, που εκ των πραγμάτων θα ανταποκριθεί και στα βασικά αιτήματα των παραγόντων της οικονομίας και των πολιτών του Νομού. Γιατί αυτό παρατήρησα ότι λείπει. Μην αφήσουμε τα προσωπικά και τα μικρά να μικρύνουν το μεγάλο σκοπό να δούμε συνολικά την Ηλεία να προοδεύει.

Με άλλα λόγια, λιγότερο τοπικισμός και «εγώ» και περισσότερη συλλογική ευθύνη.

Το γνωρίζετε εξάλλου, ότι ανήκω στη γενιά που πάλευε το όνειρο και το πραγματοποιούσε, παρά τις δυσκολίες της εποχής εκείνης. Εδώ σε αυτήν τη γη έκανα και εγώ τα πρώτα μου όνειρα για το μέλλον μου, παιδί ακόμα και πηγαίνοντας κόντρα στη μοίρα μου και χωρίς να είμαι σε μηχανισμούς, ή σε συστήματα επιρροής, ακολούθησα το δρόμο που αυτά τα όνειρα μου έδειχναν.

Και αυτό θέλω να πω στους νέους ανθρώπους. Συνάμα δε, να τους πω ότι ανήκω σε αυτούς που θέλουν να τους ανοίξουν την πόρτα για να διαβούν το κατώφλι της δικής τους προσπάθειας χωρίς εμπόδια και με γνώμονα μόνο τις αξίες και τις αρχές τους, που είναι η μεγάλη ευλογία και το εφόδιο που τους δίνουν οι γονείς τους, οι περισσότεροι εκ των οποίων αγωνίζονται και αγωνίστηκαν στη ζωή, στην ελληνική περιφέρεια, χωρίς τα μέσα και τις δυνατότητες των παιδιών των μεγαλοαστικών κέντρων.

Και έχει πολλούς τέτοιους άξιους νέους η Ηλεία. Τους έχω γνωρίσει και στην Αθήνα και στον κόσμο ολόκληρο που έχω ταξιδέψει. Είμαι βέβαιος ότι πολλά από αυτά τα νέα παιδιά, σύντομα θα βρουν και πάλι το δρόμο της επιστροφής και με τις γνώσεις, τη μόρφωσή τους θα συμβάλλουν στην πρόοδο του τόπου μας.

Γιατί οι Ηλείοι να σας επιλέξουν;

Από την πρώτη κιόλας ημέρα που πέρασα το κατώφλι της πολιτικής είχα ως συνομιλητή μου και κριτή μου την κοινωνία, τους ίδιους τους πολίτες.

Στην κρίση αυτών εναπόκειται η αξιολόγηση της πορείας μου και της εδώ συνεισφοράς μου για τη δημιουργία ενός καλύτερου και αισιόδοξου μέλλοντος για όλους μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot