FOLLOW US: facebook twitter

Π. Κόκκαλης: «Κυβέρνηση δημοκρατικής προοδευτικής συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή»

Ημερομηνία: 08-05-2023 | Συντάκτης:

Μήνυμα νίκης από τον ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ στον Πύργο και την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Ηλείας

  • Ο Π. Κόκκαλης πέταξε το «γάντι» στο ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής και τον Ν. Ανδρουλάκη

– «Ο μεγάλος αντίπαλος αυτών των εκλογών είναι η αποχή και στόχος όλων μας να πείσουμε τον κόσμο να φτάσει στην κάλπη»

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου

Μήνυμα για την δημιουργία κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή μέσα από την κάλπη της απλής αναλογικής, μιας κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας, έστειλε από τον Πύργο το βράδυ του Σαββάτου, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σ Πέτρος Κόκκαλης. Ο κ. Κόκκαλης παρευρέθηκε στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση εγκαινίων του εδώ εκλογικού κέντρου στην πλατεία Δικαστηρίων και της παρουσίασης του ψηφοδελτίου της Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ενθουσιασμού με την παρουσία πλήθους φίλων του κόμματος που ήρθαν να ενώσουν τη φωνή τους με εκείνη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ και των 7 υποψηφίων που δίνουν τη μάχη για την αλλαγή, καθημερινά πόρτα- πόρτα.

Παράλληλα ο κ. Κόκκαλης και αφού τόνισε ότι ο μεγάλος αντίπαλος αυτών των εκλογών είναι η αποχή και θα πρέπει να πειστεί ο κόσμος να φτάσει στην κάλπη, πέταξε το «γάντι» στο ΠΑΣΟΚ και στον Νίκο Ανδρουλάκη υπογραμμίζοντας ότι «με το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής είμαστε κοντά με μικρές διαφορές στα προγράμματά μας που μπορούν να γεφυρωθούν, μακριά από την Δεξιά και την ακροδεξιά που βρίσκεται απέναντί μας προσκολλημένοι στη λογική «ο καθένας μόνος του στον κόσμο».

«Όχι, δεν είναι ο καθένας μόνος του, όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, με συνεργασία και συνεννόηση για να επανασυστήσουμε το κράτος που διέλυσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με ένα τρόπο που να νοιάζεται και να φροντίζει την κοινωνία, με δικαιοσύνη παντού. Στις 22 από τις 27 χώρες της ΕΕ έχουμε κυβερνήσεις συνεργασίας και απλής αναλογικής και αυτό είναι σημαντικό για την πρόοδο. Σε ένα παγκόσμιο σύστημα που έχει καταρρεύσει μετά από αλλεπάλληλες κρίσεις σε αυτούς τους καιρούς που δεν μπορεί να εγγυηθεί την παγκόσμια ασφάλεια, χρειάζεται συνεργασία και συνεννόηση και πλατιά λαϊκή συμμετοχή, κυβερνήσεις συνεργασίας και όχι αυτοδυναμία. Να βρούμε κοινούς τόπους συνεννόησης».

Επισήμανε ακόμα, ότι στην θητεία του στην Ευρωβουλή είχαν πολύ δύσκολες στιγμές, η πιο δύσκολη όμως ήταν εκείνη που για πρώτη φορά από την Μεταπολίτευση έγινε θέμα για την διάβρωση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα της διακυβέρνησης που είχαμε και θέλει να ξαναέχουμε ο κ. Μητσοτάκης. Θέλουν μια κυβέρνηση με μια πλειοψηφία του 35%, να εκφράζει δηλαδή το ¼ του εκλογικού σώματος και θα δούμε τι θα γίνει με την αποχή που αυτή τη στιγμή είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος και στόχος είναι να βγάλουμε τον κόσμο να φτάσει στις κάλπες για να μπορέσουμε να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία ο πρωθυπουργός δεν παρακολουθεί τον αρχηγό της αντιπολίτευσης του τρίτου κόμματος και δεν τον αφήνει να εκτίθεται στις κάλπες χωρίς να έχει πάει στον εισαγγελέα κανένας γι αυτό. Στην Ευρώπη δεν γίνονται αυτά ούτε η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, σε απευθείας αναθέσεις ξεπεράσαμε τα 10 δις και προχθές αποφάσισαν να στηρίξουμε με 9 εκ τα κανάλια γιατί έπαθαν λέει ζημιές από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σημειωτέον ότι η Ελλάδα στην Ευρώπη είναι η τελευταία στην ελευθερία το τύπου, φτάσαμε να μην έχουν ντιμπειτ η να μην μπορεί ο δημοσιογράφος να κάνει ελεύθερα μια ερώτηση.»

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ αναφέρθηκε ακόμα στην κλιματική κρίση αναφέροντας ότι στο εξής θα είναι η μητέρα όλων των κρίσεων, αλλά και στην λεγόμενη “πράσινη μετάβαση” και τα χρηματοδοτικά εργαλεία και ευρωπαϊκά προγράμματα τονίζοντας ότι παρότι η Ελλάδα οφείλει να τα “τρέξει” τάχιστα προς όφελος της κοινωνίας, όλα έρχονται εν κρυπτώ χωρίς καμία διαβούλευση.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα , η νέα ΚΑΠ 2023-2027, το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ. Επίσης ειδική αναφορά έκανε και στο ευρωπαϊκό περιβάλλον ενόψει τν επόμενων Ευρωεκλογών σημειώνοντας ότι η Ευρώπη έχει μια ροπή στην ακροδεξιά και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.

Καταλήγοντας ο κ. Κόκκαλης τόνισε ότι για όλους τους παραπάνω λόγους, δεν υπάρχει άλλος χρόνος, πρέπει να γίνουν κομβικές αλλαγές, να επανασυστήσουμε ένα δίκαιο κράτος που θα απαντήσει στην καταιγίδα της ακρίβειας, της αφαίμαξης από την έμμεση φορολογία που φτάνει το 66% και που η κυβέρνηση εισέπραξε υπερκέρδη και τα επιστρέφει με κουπόνια στα ολιγοπώλια.

“Στο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ είμαστε πεπεισμένοι ότι στις 21 Μαίου, ο κόσμος θα έρθει στις κάλπες να φύγει αυτή η κυβέρνηση που περιφρονεί, όχι μονό την Ηλεία όλη την Ελλάδα. Βλέπω πόση δουλειά κάνουν οι υπέροχοι υποψήφιοι βουλευτές μας που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Δικαιοσύνη παντού, Πάμε όλοι μαζί για την Πολιτική Αλλαγή. Ήρθε η ώρα της προοδευτικής διακυβέρνησης, ήρθε η ώρα της Δημοκρατίας την ανάγκη σχηματισμού μιας προοδευτικής κυβέρνησης για την επόμενη μέρα.»

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ

«Στις εκλογές της 21ης Μαΐου στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ελπίδας & πολιτικής αλλαγής»

Οι υποψήφιοι βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με αλφαβητική σειρά:

Ζωή Αναστασοπούλου- δικηγόρος

Βίκυ Βασιλοπούλου -συνταξιούχος εκπαιδευτικός

Διονύσης Καλαματιανός – βουλευτής- δικηγόρος

Θεοδώρα Μανιάτη-

Μάκης Μπαλαούρας πρώην βουλευτής – οικονομολόγος

Γιώργος Παναγιωτόπουλος- ελεύθερος επαγγελματίας

Χρήστος Φωτόπουλος- εκπαιδευτικός

Ως ψηφοδέλτιο νίκης, χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο του νομού για τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ο Συντονιστής της ΝΕ Ηλείας Παναγιώτης Φλεβοτόμος, προλογίζοντας τους εφτά υποψηφίους βουλευτές εκφράζοντας παράλληλα τον ενθουσιασμό του για την μεγάλη συγκέντρωση στην πολιτική εκδήλωση στην πλατεία Δικαστηρίων: “ Οι πολίτες του Πύργου έστειλαν μήνυμα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Κεντρικό μας σύνθημα “Αλλαγή και Δικαιοσύνη” για ένα καλύτερο σήμερα και ένα ακόμα καλύτερο αύριο. Στηρίζουμε τους υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας και τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα.»

Αμέσως μετά την ομιλία του Ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη και τον σύντομο χαιρετισμό του Συντονιστή της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. η Ελένη Κακολύρη, στέλεχος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ηλείας, παρουσίασε με αλφαβητική σειρά έναν- έναν τους υποψηφίους και τα βιογραφικά τους. Ταυτόχρονα οι ίδιοι ανέβαιναν στο βήμα και ο καθένας έστελνε το δικό του μήνυμα με μια σύντομη τοποθέτηση, απαντώντας κυρίως στο ερώτημα για ποιο λόγο αποφάσισαν να είναι υποψήφιοι βουλευτές με το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ στο ίδιο πνεύμα, όλοι μαζί, κάλεσαν τους Ηλείους να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις 21 Μαίου για την δημιουργία μιας δημοκρατικής, προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας για την μεγάλη πολιτική αλλαγή με σύνθημα “Δικαιοσύνη παντού”. Μάλιστα και οι εφτά υποψήφιοι, τόνισαν ότι ενωμένοι σαν μια γροθιά, χωρίς να νοιάζονται ποιος θα έρθει πρώτος και ποιος δεύτερος ή τελευταίος. περιοδεύουν μαζί σε όλη την Ηλεία, πόρτα- πόρτα ως την παραμονή των εκλογών με στόχο όλοι οι Ηλείοι να φτάσουν στην κάλπη.

Μετά την τοποθέτηση καθενός εκ των υποψηφίων βουλευτών και οι 7 ανέβηκαν στην εξέδρα για την συνολική παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Ηλείας στέλνοντας μήνυμα νίκης.

«Μαζί δίνουμε τη μάχη της 21ης Μάη για Δικαιοσύνη Παντού! Όλοι οι πολίτες της Ηλείας, επιλέγουμε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για μια προοδευτική διακυβέρνηση, άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων, προσφέροντας διέξοδο και προοπτική. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου δίνουμε ηχηρό μήνυμα ελπίδας και πολιτικής αλλαγής! Ξέρουμε και μπορούμε να φέρουμε την Αλλαγή!! Από την Ηλεία και από όλη την Ελλάδα φωνάζουμε Δικαιοσύνη Παντού!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος