FOLLOW US: facebook twitter

Χρ. Τριαντόπουλος: Σύσταση Κυβερνητικής Υποεπιτροπής για την αξιοποίηση της μελέτης ανάπτυξης της Ηλείας

Ημερομηνία: 17-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία, Πολιτική

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής για τη σύσταση και συγκρότηση Υποεπιτροπής για τη στοχευμένη υποστήριξη των περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (ΦΕΚ B’ 735/13.02.2023). Η Υποεπιτροπή έχει ως Πρόεδρο τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, και απαρτίζεται επίσης από τους Γενικούς Γραμματείς Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Δασών, Εσωτερικών και Οργάνωσης, Υποδομών, Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Έργο της Υποεπιτροπής είναι η στοχευμένη υποστήριξη των περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, που επλήγη από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής, και ιδίως η αξιολόγηση των προτάσεων και της μελέτης σκοπιμότητας για την Ηλεία με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία, που παραδόθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου από τη διαΝΕΟσις στον Πρόεδρο της Υποεπιτροπής, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Γ. Γεωργιόπουλος: «Το μέλλον αν δεν το σχεδιάσεις το υπόκεισαι»

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, σχολιάζοντας την πρόταση – μελέτη της ΔιαΝΕΟσις για την ανασυγκρότηση της Ηλείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από τις πρώτες μέρες μετά την πυρκαγιά, ως Δημοτική Αρχή Αρχαίας Ολυμπίας, διακηρύτταμε σε όλους τους τόνους την ανάγκη εκπόνησης ενός σχεδίου ανασυγκρότησης για την πυρόπληκτη περιοχή. Φέραμε στην Ολυμπία την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και πλειάδα Υπουργών, είχαμε αλλεπάλληλες συναντήσεις στην Αθήνα με τους αρμόδιους Υπουργούς, με πολιτικούς αρχηγούς, με υπηρεσιακούς παράγοντες, συντάξαμε τεκμηριωμένες προτάσεις για την ανασυγκρότηση του Δήμου και κινητοποιήσαμε το σύνολο θεσμών και φορέων που συγκροτεί την ελληνική Πολιτεία για την υποστήριξη αυτής της αναγκαιότητας.

Η πλειοψηφία των δικών μας προτάσεων περιλαμβάνεται στην τελική πρόταση της ΔιαΝΕΟσις και αυτό μας ικανοποιεί. Εχουμε ένα ολοκληρωμένο, δομημένο, κοστολογημένο και υλοποιήσιμο σχέδιο που μπορεί να γίνει πράξη στα επόμενα χρόνια. Ένα σχέδιο το οποίο θα παρουσιαστεί από κλιμάκιο κυβερνητικών στελεχών και από τη ΔιαΝΕΟσις σε όλους τους Δημάρχους της Ηλείας, μέσα στο προσεχές διάστημα.

Η Ολυμπία πρέπει επιτέλους να λάβει αυτό που δικαιούται στην ανάπτυξη. Οι συνθήκες είναι οι πλέον ώριμες και ιδανικές για να δούμε το όραμα να γίνεται πράξη».

Κ.Νικολούτσος: «Πολύτιμο εργαλείο ανάπτυξης για την Ηλεία»

Την ικανοποίηση του για την παράδοση της μελέτης που εκπόνησε, αφιλοκερδώς, και κατέθεσε στην Ελληνική Κυβέρνηση, η  διαΝΕΟσις, αναφορικά με την ανασυγκρότηση της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία, εξέφρασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος.

«Είναι μια εξέλιξη που μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθότι πρόκειται για μια πλήρη, εμπεριστατωμένη, ρεαλιστική και άμεσα υλοποιήσιμη μελέτη, η οποία, θα βοηθήσει καταλυτικά την επιχειρηματικότητα της Ηλείας να ανταποκριθεί επιτυχώς στις προκλήσεις της επόμενης δεκαετίας.

Στο πλαίσιο αυτό απευθύναμε ήδη τιμητική πρόσκληση στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, για την παρουσία του σε ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ηλείας, με στόχο την έγκυρη και άμεση ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας του νομού σχετικά  με την υλοποίηση των προτάσεων της μελέτης ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος