FOLLOW US: facebook twitter

Χειροκροτήματα!

Ημερομηνία: 29-01-2022 | Συντάκτης:

*Του Δημήτρη Τερζή

Δυστυχώς, οι 40 πόντοι χιόνι στο μπαλκόνι μου με αποτρέπουν απ’ το να βγω και να χειροκροτήσω την κυβέρνηση, την Αττική Οδό Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όλους τους υπαίτιους γι’ αυτό το άνευ προηγουμένου χάλι που ζήσαμε το περασμένο διήμερο. Μοιραία έμεινα στην τηλεόραση ακούγοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός της χώρας στο υπουργικό συμβούλιο. Εκεί έζησα ένα déjà vu, λες και είχα ξανακούσει τις δικαιολογίες περί του κρατικού μηχανισμού που δεν ανταποκρίθηκε στα γεγονότα, της έλλειψης συντονισμού των φορέων κ.λπ.

Ανέτρεξα στο διαδίκτυο και, ω του θαύματος, διαπίστωσα ότι σχεδόν τις ίδιες δηλώσεις είχε κάνει ο πρωθυπουργός και πέρυσι, μετά το πέρασμα της «Μήδειας». Τη θυμάστε τη «Μήδεια»; Ηταν τότε που οι κάτοικοι στη Δροσιά, το Διόνυσο, την Πεντέλη έμειναν έως και μία εβδομάδα χωρίς ρεύμα και νερό.

Θα περίμενε κανείς ότι έπειτα από εκείνη τη δοκιμασία αλλά και τη σπουδή του πρωθυπουργού –μετά το κάζο του καλοκαιριού– να ιδρύσει νέο χαρτοφυλάκιο κλιματικής αλλαγής, φέρνοντας με παράτες και παιάνες εκ Βρυξελλών τον κ. Στυλιανίδη, κάτι θα είχε διορθωθεί. Πόσο ανόητη σκέψη και πόσο φρούδα ελπίδα αποδείχτηκε εν τέλει.

Διατηρώ μια μικρή ελπίδα στην επιτροπή που συγκροτήθηκε για να ανακαλύψει ως άλλος Σέρλοκ Χολμς τις ευθύνες για το απίστευτο φιάσκο. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, καθώς οι επιτροπές συνήθως συνέρχονται για να στρογγυλέψουν τα πράγματα, μια και καμία επιτροπή έως σήμερα δεν έχει αποφανθεί για κάτι ουσιαστικό. Αλλά το θέμα δεν είναι τελικά ο ένοχος, είναι η κατάρα τού να ζεις στην Ελλάδα και να αισθάνεσαι πως ακόμα και το οποιοδήποτε υπανάπτυκτο κράτος στον πλανήτη θα μπορούσε να τα έχει καταφέρει καλύτερα σε μια παρόμοια συγκυρία.

ΕΦΣΥΝ
*Ο Δημήτρης Τερζής είναι δημοσιογράφος στην ΕΦΣΥΝ και κατάγεται από το Κατάκολο


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος