FOLLOW US: facebook twitter

Χάθηκε λόγω πολέμου η εαρινή σεζόν στα ξενοδοχεία της Αρχαίας Ολυμπίας-Τουρισμός… αγνοείται!

Ημερομηνία: 03-05-2022 | Συντάκτης:

-Χαμηλή η πληρότητα το Πάσχα και την Πρωτομαγιά

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Μπορεί η τουριστική σεζόν για τη χώρα να έχει ξεκινήσει με θετικούς οιωνούς, αλλά μέχρι στιγμής η ανάκαμψη στις πληρότητες των ξενοδοχείων καταγράφεται μόνο σε συγκεκριμένους νησιωτικούς προορισμούς και όχι σε όλη τη χώρα. Η Αρχαία Ολυμπία βρίσκεται περίπου στην ίδια μοίρα με τους υπόλοιπους προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, με πληρότητα που ως τώρα δεν ξεπέρασε το 40%.
Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας, Βασίλης Τυλιγάδας, ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν η βασική αιτίας που χάθηκε η εαρινή περίοδος για την περιοχή, με τη φιλοξενία σχολικών γκρουπ του εξωτερικού.


«Το Πάσχα είχαμε πληρότητα 40%, την Πρωτομαγιά λιγότερο. Για μας ήταν αρνητική εξέλιξη ο πόλεμος, γιατί ακυρώθηκαν οι αφίξεις των μαθητικών γκρουπ από τα ευρωπαϊκά κράτη, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Γερμανία. Ήρθαν μόνοι αμερικανικά γκρουπ φέτος την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου, η οποία είναι παραδοσιακά περίοδος αιχμής για την Ολυμπία. Λάβετε υπόψη ότι οι συμφωνίες είναι με τιμές 2019, οπότε δεν καλύπτούμε τη σημερινή αύξηση στο κόστος λειτουργίας», τόνισε και πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής επικρατεί αβεβαιότητα για την υπόλοιπη περίοδο.

«Αυτά που ακούτε περί 100% πληρότητας, αφορούν μόνο λίγους νησιωτικούς προορισμούς που συγκεντρώνουν το 60% της τουριστικής κίνησης, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κρήτη κλπ. Εμείς εδώ παραμένουμε στην αβεβαιότητα και προσδοκάμε μόνο σε αφίξεις της τελευταίας στιγμής μέσα στον Μάιο. Σαφώς είναι καλύτερα από πέρυσι, που ήμασταν ανοιχτοί-κλειστοι, αλλά ακόμα είμαστε στο 25% του 2019. Θέλουμε πολύ δρόμο για να καλύψουμε τις απώλειες της πανδημίας, ενώ πλέον το ενεργειακό κόστος αλλάζει τα οικονομικά δεδομένα. Στους περισσότερους προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, έτσι είναι η κατάσταση, ενώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το πρόβλημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, που διαμορφώνει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού», επισήμανε ο κ. Τυλιγάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος