FOLLOW US: facebook twitter

Αγώνας για μια ζωή με αξιοπρέπεια-Δυναμική πορεία στον Πύργο (ΦΩΤΟΣ)

Ημερομηνία: 03-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Αναλλοίωτη η κληρονομιά της Εργατικής Πρωτομαγιάς-Με μεγάλη συγκέντρωση και δυναμική πορεία στον Πύργο τιμήθηκε από τα σωματεία της Ηλείας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου



Με μεγάλη συγκέντρωση και πορεία με παλμό τίμησαν προχθές το πρωί στον Πύργο την Εργατική Πρωτομαγιά τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι συνδικαλιστικοί φορείς της Ηλείας, διατρανώντας την αντίθεσή τους στα μέτρα που πλήττουν την εργατική τάξη και συρρικνώνουν το εισόδημα των εργαζομένων.

Η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα και ξεκίνησε με χαιρετισμούς εκπροσώπων λίγο μετά τις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε με κεντρική ομιλία του προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας, Κώστα Γιάνναρου.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με την απαγγελία των ποιημάτων «Εμείς είμαστε εργάτες» του Κωστή Παλαμά και «Καίγονται» του Φώτη Αγγουλέ, από την πρόεδρο του Συλλόγου Φιλολόγων Ηλείας, Γιολάντα Αποστολοπούλου, αφιερωμένα στους αγώνες και την πάλη των αγροτών και των εργατών. Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Στέλλα Αναστασίου, ο πρόεδρος του σωματείου ΕΔΟΠ-ΔΕΗ Ηλείας Σπύρος Λοχοβίτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλλος, η Σία Ξενοστάθη από την ΟΓΕ Πύργου.

Κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας ο Κώστας Γιάνναρος αναφέρθηκε αναλυτικά στις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στα λαϊκά στρώματα, τονίζοντας ότι οι ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης και η εκτόξευση της τιμής στο ρεύμα έχουν εξανεμίσει το εισόδημα των εργαζομένων. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη συσπείρωσης του εργατικού κόσμου στους τόπους δουλειά, προκειμένου να διεκδικήσουν καλύτερες απολαβές και συνθήκες εργασίας, φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόσφατη απόφαση για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο της οικοδομής, έπειτα από 12 χρόνια. Όπως ανέφερε, είναι μια σημαντική εξέλιξη που δείχνει πως ο συλλογικός αγώνας μέσα από τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες μπορεί να αποβεί αποτελεσματικός για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών.

Παράλληλα, τόνισε πως η1η Μάη παραμένει μέρα έμπνευσης και αλληλεγγύης για όλη την εργατική τάξη, και μέρα τιμής για αυτούς που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για τα δικαιώματα των εργατών.
«Συνεχίζουμε αποφασιστικά στο δρόμο που χάραξαν με το αίμα τους οι ήρωες της τάξης μας και απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στους εργαζόμενους για να δυναμώσει η οργάνωση και η πάλη ενάντια στην ακρίβεια, τον πόλεμο και την εκμετάλλευση», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας, η οποία συνοδεύτηκε από πολιτικά τραγούδια και συνθήματα υπέρ των εργαζομένων και κατά του κεφαλαίου, το συγκεντρωμένο πλήθος οργανώθηκε και ξεκίνησε πορεία με κεντρικό πανό «Τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά με νέους αγώνες» και επικεφαλής τα στεφάνια που κρατούσαν παιδιά, κατευθύνθηκε στο μνημείο «Καλάκου» στη δυτική πλευρά του Πύργου από την οδό 28ης Οκτωβρίου, υπό διακριτική αστυνομική παρουσία, όπου κατατέθηκαν στεφάνια και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των εργατών που χάθηκαν μαχόμενοι για μια καλύτερη ζωή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος