FOLLOW US: facebook twitter

Μάκης Μπαλαούρας: Είναι σκάνδαλο η υπόθεση Novartis! Και με τη βούλα του ΝΣΚ δεν είναι σκευωρία!

Ημερομηνία: 08-01-2021 | Συντάκτης:

Φέτος, στις 31 Αυγούστου, 21 έντονα κοινωνικά ενεργοί πολίτες έστειλανεξώδικο στον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, που του επεσήμαναν ότι θα αναζητήσουν τυχόν ευθύνες και παραλείψεις του, μέσω της Δικαιοσύνης, υπενθυμίζοντας ότι η ζημιά που προκλήθηκε από τη Novartis, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα που εστάλη στην Βουλή των Ελλήνων (6. 2.2018),  ξεπερνά τα 3 δισ. € για την περίοδο 2000-2014, ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ. Αναμφισβήτητα το γεγονός αυτό τον ανάγκασε  να ζητήσει γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ν.Σ.Κ.).

Μετά την παραδοχή της Novartis στις 26/06/2020 στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, έλαβαν αποζημίωση 315 εκατομμύρια δολάρια, ενώ άνοιξε ο δρόμος για διεκδίκηση αποζημίωσης και για άλλα κράτη, όπως η Ελλάδα.Έτσι μια σειρά κρατών ζήτησαν και πήραν αποζημίωση από τη Novartis, όπως Γαλλία (σε 3 εταιρίες 445 εκ.), Ιταλία (κατάσχεση 2,3 εκ. κομπίνα με 9 ιδιωτικά νοσοκομεία Μιλάνου).

Το Ν.Σ.Κ στη ομόφωνη γνωμοδότηση του καλεί τη κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε συγκεκριμένες δικαστικές αλλά και εξωδικαστικές ενέργειες, καθώς και να αιτηθείστις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ, την παροχή ΟΛΩΝ των στοιχείων της υπόθεσης Novartis που βρίσκονται στην κατοχή τους ή άλλων αρχών και αποτέλεσαν τη βάση της συμφωνίας που επετεύχθη στις ΗΠΑ.

Το ΝΣΚκαλεί τη Κυβέρνησηνα προχωρήσει σε αγωγές!! Δηλαδή, ότι ζητούσαν οι 21 ενεργοί πολίτες.

Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι, όπως αναφέρει το πρακτικό του ΝΣΚ, πήρε στοιχεία μεταξύ άλλων και από την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, στην οποία προΐστατο μέχρι τον εξοβελισμό της, η Ελένη Τουλουπάκη….

Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι  «μετά τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ, θα προβεί μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία σε κάθε αναγκαία ενέργεια προς ανταπόκριση στις προτάσεις της Ολομέλειας του ΝΣΚ με σκοπό την αποκατάσταση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των θιγομένων φορέων» (δηλαδή όπως ζητούσαν οι 21 πολίτες).

Για ποιο πράγμα θα προβεί σε αναγκαίες ενέργειες, αφού μέχρι τώρα σκάνδαλο Novartis δεν υπήρχε!!!

Θυμίζουμε ότι μετά το εξώδικο μας,διαρροή από το υπουργείο Οικονομικών, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» (5/9/2020) μας χλεύαζε και επιπλέον έγραφε ότι «ο κ. Σταϊκούρας δεν είχε λάβει το εξώδικο»…. Προφανώς του απαντήσαμε σύμφωνα με το σχετικό αποδεικτικό επίδοσης της 31/8/2020.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος