FOLLOW US: facebook twitter

Επιμένουν τα κρούσματα, δυσοίωνες οι εκτιμήσεις

Ημερομηνία: 08-01-2021 | Συντάκτης:
koronoios

Παρά το γενικό lockdown και τα περαιτέρω τοπικά μέτρα, η πανδημία καλπάζει στη χώρα, με τους ειδικούς να προβλέπουν επιδείνωση της κατάστασης.

Σταθερά σε υψηλά επίπεδα παραμένει ο αριθμός των νέων μολύνσεων που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ, δείχνοντας ότι η νόσος Covid-19 συνεχίζει απρόσκοπτα την εξάπλωσή της στη χώρα, απόρροια των κυβερνητικών αστοχιών, παλινωδιών και σοβαρών λαθών στη διαχείριση της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα βρίσκεται σε συνεχές lockdown εδώ και δύο μήνες, ενώ την τρέχουσα εβδομάδα βρίσκονται σε εφαρμογή αυστηρότεροι περιορισμοί. Παρά τα μέτρα, την Τετάρτη ανακοινώθηκαν πάνω από 800 νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ μειώνεται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Μάλιστα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί, ως αποτέλεσμα της κατάστασης που επικράτησε κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και ανήμερα των Θεοφανείων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι προβλέψεις των επιστημόνων για το προσεχές μέλλον είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες. Μεταξύ άλλων, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Μίνα Γκάγκα δήλωσε  ότι «όλοι χαλαρώσαμε λίγο στις γιορτές και είναι φυσιολογικό. Το φοβόμαστε το επόμενο 15ήμερο».

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, δήλωσε πως «δεν ξέρουμε τις επόμενες μέρες πόσα θα είναι τα κρούσματα. Η αύξηση που βλέπουμε τώρα είναι από τα κρούσματα των Χριστουγέννων. Της Πρωτοχρονιάς θα είναι περισσότερα». «Σε πολλές περιοχές έχουμε ακόμα πολύ αυξημένο ιικό φορτίο και πολύς κόσμος είναι ασυμπτωματικός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης σχολιάζοντας τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας κατά τον εορτασμό των Θεοφανείων, δήλωσε ότι «κατόπιν τούτου μην απορεί κανείς γιατί η Ελλάδα θα βρίσκεται σε αυστηρά μέτρα και lockdown για πολύ καιρό».

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος