FOLLOW US: facebook twitter

Αύριο ο αποχαιρετισμός στο γιατρό Νίκο Κατσαρό

Ημερομηνία: 02-04-2024 | Συντάκτης:

Θλίψη για τον ξαφνικό χαμό του πρ. προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας, καταξιωμένου Ακτινοδιαγνώστη στον Πύργο

Την Τετάρτη η Εξόδιος ακολουθία στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου

Σοκ και θλίψη προκάλεσε στον Πύργο και τον τόπο καταγωγής του, την Κέρκυρα, η είδηση του θανάτου, του πρώην προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας, Νίκου Κατσαρού, ιατρού- ακτινοδιαγνώστη σε ηλικία 68 ετών.

Ο αγαπητός γιατρός σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου και ακολούθως, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» όπου και αργά χθες τα ξημερώματα κατέληξε.

Ο Νίκος Κατσαρός, ζούσε τα τελευταία 30 χρόνια στον Πύργο, στον οποίο ήρθε την δεκαετία του ’90 μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Ιταλία και της ειδικότητας του στα Γιάννενα, και πρωτοεργάστηκε στο διαγνωστικό κέντρο «Γαληνός» που λειτουργούσε τότε στην πόλη και στην συνέχεια στην κλινική «Ιπποκράτης». Το 2005 άνοιξε το δικό του ιατρείο στο κέντρο του Πύργου, στην οδό 28ης Οκτωβρίου έως και σήμερα.

Άνθρωπος ευγενής και δραστήριος, αισιόδοξος και πάντα με το χαμόγελο, ο Νίκος Κατσαρός ήταν ένας καταξιωμένος ιατρός που έχαιρε της εκτίμησης των συναδέλφων του και της κοινωνίας. Υπήρξε μέλος του Ιατρικού Συλλόγου για περισσότερα από 27 χρόνια (από τον Ιανουάριο του 1997) ενώ είχε διατελέσει και πρόεδρος του σε δυο περιόδους (24/11/2014 – 5/4/2016 και 7/9/2017 – 5/11/2020). Επίσης ήταν και εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ενώ συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ήταν πατέρας δυο παιδιών, του Αργύρη και της Χριστίνας που ζουν στην Αθήνα, ενώ πριν λίγο καιρό ευτύχησε να γίνει παππούς από την κόρη του και να δει εγγονάκι, την λατρεμένη του Άννα.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 4 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πύργο

Ψήφισμα για τον απροσδόκητο θάνατο του τέως προέδρου εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας στο οποίο αναφέρεται στη μεγάλη επιστημονική και κοινωνική του προσφορά.

Η συντακτική ομάδα της εφημερίδας «Πρωινή» και του proni.news εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην σύντροφο του Μαρία, τα παιδιά του και τους οικείους του.

Κ.Κ.

    ΨΗΦΙΣΜΑ

 Το Δ.Σ.  του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας  συνήλθε  εκτάκτως,  σήμερα  Δευτέρα 01-04-2024  μετά  την απροσδόκητη και θλιβερή είδηση   του θανάτου  του τέως Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας  και μέλος  του Διοικητικού Συμβουλίου  του

                 ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΑΡΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Ακτινοδιαγνώστη

ο οποίος υπήρξε ενεργό και εκλεκτό μέλος του Συλλόγου μας αλλά  και της κοινωνίας μας, με μεγάλη επιστημονική και κοινωνική προσφορά για συνολικά 27  χρόνια,  προσφέροντας   τις  ιατρικές  του  υπηρεσίες ως Ακτινοδιαγνώστης   αρχικά  στο Διαγνωστικό εργαστήριο «ΓΑΛΗΝΟΣ»,  μετά στην Κλινική «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»   και στην συνέχεια στο ιδιωτικό Ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριό του.  Όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησε ευσυνείδητα,  με αφοσίωση και επιτυχία την ιατρική επιστήμη,  παράλληλα συμμετείχε με σθένος και αγάπη στα κοινά του Συλλόγου μας  εκλεγείς κατ΄επανάληψη στο Δ.Σ.  καταλαμβάνοντας και την θέση του Προέδρου  για πέντε (5) συνολικά έτη, του Αντιπροέδρου  για δύο (2) έτη όπως και του εκπροσώπου του Συλλόγου μας  στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο επί σειρά ετών.

Το Δ.Σ. αποφάσισε  ομόφωνα τα κάτωθι:

  1. Να παραστεί  σύσσωμο το   Δ.Σ.   στη νεκρώσιμη   ακολουθία
  2. Να εκφράσει  και δημόσια  τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια  στην οικογένεια  του   εκλιπόντος
  3. Nα κατατεθεί στεφάνι  στη μνήμη του καθώς και χρηματικό ποσό σε κοινωφελές ίδρυμα
  4. Να  δημοσιευθεί  το παρόν  ψήφισμα  στον τοπικό  τύπο
  5. Να επιδοθεί  το παρόν  ψήφισμα   στην οικογένειά του

Ο  Πρόεδρος,  τα μέλη  του  Δ.Σ.  του  Ιατρικού  Συλλόγου Ηλείας  αλλά και όλα  τα μέλη του Συλλόγου,   απευθύνουν  τα  θερμά τους  συλλυπητήρια  στην οικογένεια  του αγαπητού  ιατρού, συναδέλφου και φίλου μας  και   διαβεβαιώνουν  ότι η μνήμη του  θα παραμείνει  ζωντανή  σε όλους μας.

Καλό σου Ταξίδι στην αιωνιότητα  αγαπητέ συνάδελφε  Νίκο.

Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό.

                                           Για  το Διοικητικό  Συμβούλιο

         Ο  Πρόεδρος                                                                   Ο Γενικός  Γραμματέας

Χρήστος Γιαννικούλης                                                          Λεωνίδας Λεοναρδόπουλος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος