FOLLOW US: facebook twitter

Αυγερινοπούλου – Καραγιάννης: Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση ανάδειξης του αναδόχου μελετητή για το Φράγμα Πηνειού και τη Λίμνη Καραμανλή

Ημερομηνία: 04-11-2022 | Συντάκτης:

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιώργο Καραγιάννη, είχε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στο Υπουργείο Υποδομών με διττό αντικείμενο: α) την πορεία της μελέτης για το Φράγμα Πηνειού και τη Λίμνη Καραμανλή και β) τα έργα οδικής ασφάλειας στην Ηλεία.

Ανάδειξη αναδόχου μελετητή για το Φράγμα Πηνειού και τη Λίμνη Καραμανλή στις αρχές του 2023

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η διαδικασία για την υλοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα στην Ηλεία, αυτό της ανάδειξης του Φράγματος Πηνειού και της Λίμνης Καραμανλής, αλλά και της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Πηνείας. Ενός έργου που έχει χαρακτηριστεί, μάλιστα, Εθνικού Επιπέδου, Ειδικού και Σημαντικού και είναι πανελλαδικής εμβέλειας.

Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της διαδικασίας ανάδειξης του αναδόχου μελετητή για το Φράγμα Πηνειού και τη Λίμνη Καραμανλή, ενώ η δεύτερη φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες εβδομάδες του 2023.

Έργα οδικής ασφάλειας στην Ηλεία

Η κα Βουλευτής και ο κ. Υφυπουργός  συζήτησαν εκτεταμένα και για τα έργα οδικής ασφάλειας στην Ηλεία, όπως στο τμήμα Πάτρα – Πύργος και Πύργος – Καλό Νερό. Η κα Αυγερινοπούλου έθεσε ειδικότερα και τα σημεία που χρήζουν βελτιώσεως κατά την εφαρμογή του σημαντικού έργου για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας του υφιστάμενου αυτοκινητοδρόμου «Πάτρας – Πύργου», όπως οι κώνοι σήμανσης στη διασταύρωση των Σαβαλίων. Σημείωσε, επίσης, την ανάγκη να εμπλουτιστεί το έργο με κόμβους σε σημεία αυξημένης επικινδυνότητας, όπως στο Νεοχώρι Ζαχάρως, ενώ έθεσε και την ανάγκη να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση του τμήματος «Πύργου – Καλό Νερό», το οποίο έχει φτάσει μέχρι το Επιτάλιο και υπολείπονται ελάχιστα χιλιόμετρα για την υλοποίησή του.

Συνομίλησαν, τέλος, για τα έργα οδικής ασφάλειας και άλλων οδών, όπως η Επαρχιακή Οδός Κατακόλου, αλλά και για την ανάγκη συντήρησης και αποκατάστασης γεφυριών, όπως του γεφυριού της Τ.Κ. Αγραπιδοχωρίου και του γεφυριού εντός του Δ.Δ. Νεοχωρίου Ζαχάρως. Ζητήματα που θα εξεταστούν από κοινού με το Υπουργείο Εσωτερικών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος