FOLLOW US: facebook twitter

Άρχισε η εγκατάσταση σεισμογράφων στην Ανδραβίδα

Ημερομηνία: 16-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”88619″ img_size=”full”][vc_column_text]

Υπεβλήθη αίτημα για να κηρυχθεί λόγω σεισμών ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
-Έκτακτη σύσκεψη δήμου – Περιφέρειας χθες το μεσημέρι-Κλειστά και σήμερα τα σχολεία
-Στήνουν σκηνές σε γήπεδο 5Χ5

Μια σειρά μέτρων για προληπτικούς λόγους αλλά και για να κατευνάσουν την ανησυχία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής στο δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, αποφάσισαν να πάρουν ο δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι στο δημαρχείο και στην οποία παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες Γ. Γεωργιόπουλος, Π. Μπράμος και Κ. Μητρόπουλος και βεβαίως ο δήμαρχος και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και εμπλεκόμενοι φορείς στην Πολιτική προστασία.  Στην σύσκεψη μεταφέρθηκαν και τα όσα συζητήθηκαν στο χθεσινό πρωινό ΣΟΠΠ που συγκάλεσε ο κ. Γεωργιόπουλος στο Διοικητήριο.

Έτσι, καταρχήν έπειτα από αίτημα του Δήμαρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, ο κ. Κατσιφάρας με έγγραφο που απέστειλε προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζήτησε  χθες την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης της Δημοτικής Ενότητας Ανδραβίδας του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και αναμένεται η απάντηση.

Επίσης αποφασίστηκε να παραμείνουν και σήμερα κλειστά τα σχολεία του δήμου για προληπτικούς λόγους. Όπως τόνισε ο δήμαρχος έχουν ελεγχθεί όλα τα σχολεία του δήμου από μηχανικούς όπως και κάποια σπίτια, καθώς υπήρξαν ζημιές μικρής έκτασης από τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις. «Ο μηχανισμός του Δήμου- τόνισε ο κ. Μοράντ- είναι σε επιφυλακή και παρακολουθείται στενά το φαινόμενο.»

Στήνουν σκηνές σε ανοιχτό γήπεδο

Παράλληλα στην χθεσινή σύσκεψη στην Ανδραβίδα, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους να εγκατασταθούν σε ένα ανοιχτό γήπεδο 5Χ5 σκηνές για κάθε ενδεχόμενο και στις οποίες μπορούν να καταφύγουν πολίτες που μπορεί να έχουν ζημιές στα σπίτια τους.

Ξεκίνησε η εγκατάσταση σεισμογράφων στην Ανδραβίδα

Εξάλλου χθες το απόγευμα έφτασε στην Ανδραβίδα κλιμάκιο από ειδικούς επιστήμονες- ηλεκτρονικούς, απεσταλμένους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με επικεφαλής τον κ. Π. Αργυράκη για να ξεκινήσει όπως αποφασίστηκε η τοποθέτηση σεισμογράφων στην περιοχή για να υπάρχει άμεση και απευθείας λήψη των σημάτων από τις σεισμικές δονήσεις για να γίνεται αυτόματα επεξεργασία των στοιχείων από το Γεωδυναμικό. Οι απεσταλμένοι του Γεωδυναμικού συνεργάστηκαν με τον δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη και τους εξήγησαν τους στόχους αυτής της πρωτοβουλίας .

Ενημέρωση για δήλωση ζημιών

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης ενημερώνει τους  δημότες που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνεχείς σεισμικες δονήσεις να υποβάλλουν αιτήσεις στα δημοτικά καταστήματα πρώην Δημαρχείο Δ.Κ. Ανδραβίδας, πρώην Δημαρχείο Δ.Κ. Βάρδας πρώην Δημαρχείο Κάστρου – Κυλλήνης
(Κτίριο Τ.Κ. Κυλλήνης), Κτίριο Δημοτικών Υπηρεσιών (Δημαρχείο) Δ.Κ. Λεχαινών, (Υπόψη Τεχνικής Υπηρεσιας) . Στις αιτήσεις θα αναφέρονται υποχρεωτικά οδοί ή περιοχή και τηλ. Επικοινωνίας.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot