FOLLOW US: facebook twitter

Το Μπισχίνι μεγάλωσε και “μπήκε” στο Πανεπιστήμιο!

Ημερομηνία: 20-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός
Συμμετείχε στην Ημερίδα για την διάσωση της Εκπαιδευτικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς παρουσιάζοντας το Μουσείο Μαθητικής ζωής στους Σχίνους

Φέτος για πρώτη χρονιά οργανώθηκε από το Μουσείο Παιδείας του Πανεπιστημίου Αθηνών  ημερίδα με θέμα την Διάσωση της Εκπαιδευτικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ελλάδα.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Διδασκαλείου της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, το περασμένο Σάββατο.

Στην ημερίδα συμμετείχαν δεκαπέντε φορείς από όλη τη χώρα που μοιράζονται την κοινή ανησυχία, για τη διάσωση του σχολικού υλικού, αλλά και των παλαιών -και συχνά εγκαταλελειμμένων στη λήθη- δημοτικών σχολείων. Στην ουσία, το Σάββατο, ξεκίνησε μια μικρή «επανάσταση» που μπορεί να επηρεάσει την τύχη των κλειστών σχολείων σε όλη τη χώρα.

Στόχος της ημερίδας να αναδειχθούν οι καλές πρακτικές και να αναζητηθούν οι προοπτικές  για τη διάσωση, διαφύλαξη και ανάδειξη της εκπαιδευτικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Σχίνων συμμετείχε στην ημερίδα  και παρουσίασε τις δράσεις που υλοποιεί στο Μουσείο Μαθητικής Ζωής κι Εκπαίδευσης Σχίνων, αλλά και την γενικότερη προσπάθεια που κάνει για τη διάσωση και ανάδειξη του ιστορικού κτηρίου  του Δημοτικού Σχολείου Σχίνων, αλλά και του σχολικού υλικού που έχει συγκεντρώσει.

Ο Σύλλογος έλαβε θετικότατες κριτικές από τα μέλη του ΕΚΠΑ,  τους συμμετέχοντες και τους παρευρισκόμενους  και χάρηκαν πολύ που συνάντησαν ανθρώπους από όλη την Ελλάδα που μοιράζονται την ίδια αγωνία και αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος